Aron Winter EK Onder 19 Assen ‘We gaan voor de eerste plek’

DELEN

ASSEN – Kwalificatie voor het EK is het doel dat KNVB Coach Aron Winter voor ogen heeft. Volgens de oud-international wordt het geen makkelijke opgave, maar bestaat de kans absoluut dat Oranje onder 19 groepswinnaar zal worden.

Winter heeft vertrouwen in de jonge Oranje talenten: “Het team straalt heel veel zelfvertrouwen uit. Die jongens maken, met name de laatste paar maanden, een grote ontwikkeling door en staan allemaal op het punt om de stap te maken naar een eerste elftal en sommigen spelen daar al in. Dat is een heel groot voordeel als je kijkt naar onze kansen in deze eliteronde. Want dat is ook het niveau dat je nodig hebt tegen de drie landen waartegen je gaat voetballen.”

Servië, Noorwegen en Zwitserland zijn de landen waartegen het moet gebeuren. Oranje onder 19 heeft met deze formatie nog nooit tegen deze landen gespeeld, maar Winter verwacht geen verrassingen: “We hebben veel beeldmateriaal van hun wedstrijden bekeken. Zowel tegen goede tegenstanders als tegen mindere tegenstanders. Op die manier hebben we al heel veel informatie over de teams. Maar het belangrijkste is dat je blijft voetballen vanuit je eigen kracht. De spelers zijn allemaal geselecteerd omdat ze ontzettend vaardig zijn en kunnen voetballen vanuit een duidelijke visie en speelwijze. Op basis van die gedachte kunnen we iedere tegenstander onze speelwijze opleggen.”

Alleen de winnaar van de eliteronde kwalificeert zich voor het EK en dat is een extra grote uitdaging voor het team van Winter.

schema