Asser Kamerkoor ARPEGGIO geeft najaarsconcert in de Jozefkerk

DELEN

Assen – Het Asser Kamerkoor ARPEGGIO, dat 35 jaar bestaat, treedt op zaterdag 11 november om 20.00 uur op in de Jozefkerk. De titel van dit jubileumconcert is Lux Aeterna (Eeuwig Licht). Het koor staat onder leiding van Peter Siebesma en wordt op orgel beleid door Wietse Meinardi.

ARPEGGIO is een klassiek georiënteerd koor dat meerstemmig een breed repertoire zingt, variërend van liederen uit de middeleeuwen, renaissance, barok en romantiek tot moderne composities.

Tijdens het najaarsconcert worden koorwerken uit de 16 eeuw tot heden gezongen: van Bennet, Tomkins en Purcell tot César Franck, Duruflé, Fauré en hedendaagse componisten als Paolo Pandolfo en Ola Gjeilo. Ofwel: van Ave Maria tot en met Ubi caritas, van Weep, o mine eyes en Evening Hymne tot When David heard.

Saul van Messel
Een bijzonder werk is het In memoriam patris op tekst van de Joods-Groninger dichter Saul van Messel en getoonzet door Alex Staal. De door de oorlog zwaar getraumatiseerde dichter verzucht ‘Hou laank hest doe wacht doe mien smale gedicht?’

Al spelend en zingend verbinden orgel- en koorwerken zich met elkaar. Organist Wietse Meinardi ondersteunt het koor op het orgel en speelt daarnaast Erbarm dich mein o Herr Gott (J.S.Bach) en Prélude, Fugue et Variation (César Franck). Het koor sluit af met het Agnus Dei (Gabriel Fauré) en diens beroemde Cantique de Jean Racine. Eindelijk klinken de woorden Lux aeterna voluit: ‘Woord van de Allerhoogste. Onze enige hoop. Eeuwig licht van hemel en aarde. Mogen wij heengaan, vervuld van uw genade.’

Wanneer: Zaterdag 11 november
Tijdstip: 20:00 uur
Waar: Jozefkerk, Kerkplein Assen

Kaarten
* Voorverkoop € 12,50 via www.kamerkoor.nl en Boekhandel Van der Velde, Gedempte Singel Assen
* Op de avond zelf € 15,00 in de hal van de kerk
* Jongeren t/m 18 jaar gratis

Verdere info via de website www.kamerkoor.nl

Tekst en foto: aangeleverd door Jozefkerk Assen