Arrestaties na zware mishandeling Prooststraat Assen

DELEN
Voetganger (73) ernstig gewond na aanrijding Smilde

ASSEN – Door de politie werden in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober vier personen aangehouden na een ernstige mishandeling op de Prooststraat in Assen. Een 43-jarige inwoner van Assen was daarvan het slachtoffer.

De man werd vermoedelijk iets na half een met een staaf tegen het hoofd geslagen. Hij werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Daar bleek de situatie dusdanig ernstig dat hij naar het UMCG in Groningen moest worden vervoerd. Toen de politie op de Prooststraat kwam, stond bij het slachtoffer nog een gewonde man, een 38-jarige inwoner van Assen. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar kon na behandeling naar huis.

Aanhoudingen ernstige mishandeling Prooststraat

In de loop van de nacht werden een 37-jarige en een 19-jarige inwoner van Assen en een 23-jarige inwoner van Smilde als verdachten van de ernstige mishandeling aangehouden. Ook de 38-jarige gewonde Assenaar werd later als verdachte gearresteerd.

Wat zich exact op de Prooststraat heeft afgespeeld en wat de aanleiding van het geweld is geweest is nog onbekend. Bij de 37-jarige verdachte Assenaar werden bij zijn arrestatie diverse bolletjes drugs gevonden.