Kom 31 maart asperges proeven in Smilde

DELEN

ASSEN – Dit jaar wordt het aspergeseizoen in de eerste week van april officieel geopend. Echter zijn de asperges alweer vers van het land verkrijgbaar en dat moet natuurlijk geproefd worden. Smilande organiseert in samenwerking met Partyverhuur Luxus op zaterdag 31 maart een aspergeproeverij.

De asperge is al ruim 5000 jaar een bekend product. Niet alleen als groente, maar ook als geneeskrachtig kruid en als versiering. De oudste bewijzen van het gebruik van asperge zijn gevonden in de piramide van Sakkara in Egypte, in muurtekeningen van een offer voor een farao. Begin twintigste eeuw heeft de asperge haar weg naar Nederland gevonden. De Nederlandse aspergecultuur is dus maar zo’n honderd jaar oud!

Asperges zijn gezond

Al in de oudheid, door de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd de asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Voornamelijk door de stof asparagine, die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperges zitten ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. De unieke groente werkt bloedzuiverend en kan als vocht afdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Dankzij deze kwaliteiten zou je de asperge makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen.

Kom de asperges proeven

U bent vanaf 11.00 uur welkom om de verse witte asperge te komen proeven. Uiteraard zijn de asperges vers te koop en kunt u kennis maken met de andere producten in de boerderijwinkel en de luxe verhuur- en catering producten van Partyverhuur Luxus uit Assen.  Tevens kunt u meedoen aan een raadspel waarmee een mooie prijs is te verdienen.

Graag tot ziens op zaterdag 31 maart aanstaande aan de Eekhoutswijk 5, 9422 VD te Smilde.