Assen beleeft een primeur

DELEN

ASSEN – Vanaf 6 november tot het einde van het jaar is in winkelcentrum ‘t Forum de eerste kerkelijke popupwinkel van Nederland geopend. Mooi Verhaal is een ontmoetingsplek om inspirerende verhalen te delen.

Er is een ruime lounge waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten met koffie en thee. Er zijn producten te koop van diverse organisaties, zoals Wereldwinkel, Amnesty, Unicef, Plaats de Wereld, Goedhart Boeken en andere. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, lezingen van bisschop De Korte, Arjan Plaisier (PKN) en Fik Meijer, workshops en muziekvoorstellingen. In december is er een Top2000-café.

Mooi Verhaal is een project van stadspredikant Bert Altena. Met dit initiatief wil hij in de laatste maanden van het jaar mensen samen brengen. De popupwinkel is volgens hem een nieuwe vorm om als kerk aanwezig te zijn midden in de stad. Tegelijk helpt het mee om de leegstand in het centrum te bestrijden.

Om het project te financieren is meer dan 6000 euro opgehaald via crowdfunding. Daarnaast ondersteunen diverse lokale organisaties Mooi Verhaal met een subsidie.

De opening van Mooi Verhaal is vrijdag 6 november om 9.00 uur, gelijktijdig met de start van het project Made in Assen.