Assen gastheer eerste Wielerdag Nederlandse Gemeenten

DELEN

ASSEN – Het was al jarenlang een traditie in september: de Burgemeestersfietsdag. Een gezellig en sportief fietsevenement, waarbij de afgelopen jaren ook de gemeentesecretarissen van de partij waren.

Dit jaar wordt het peloton uitgebreid met de wielerminnende wethouders van Nederland. Kortom: het hele college op de fiets! Daarom is de Burgemeestersfietsdag omgedoopt naar Wielerdag Nederlandse Gemeenten. En omdat burgemeester Marco Out vorig jaar de winnaar was van de tocht, is Assen dit jaar gastheer en organisator van de Wielerdag die zaterdag 3 september start bij het Duurzaamheidscentrum.

De Wielerdag bestaat uit verschillende onderdelen. In de ochtend starten zowel een recreatieve tocht voor de ‘gewone fiets’ van 25 kilometer als een toertocht voor de racefiets van circa 50 km. Daarna verplaatst het peloton zich naar het Regionaal Wielercentrum voor onder andere het Nationaal Kampioenschap snelste burgemeester, snelste wethouder en snelste gemeentesecretaris. De dag eindigt uiteraard met de prijsuitreiking en huldiging van de winnaars. De prijzen worden uitgereikt door Renate Groenewold. Het hele programma is te lezen op www.burgemeestersfietsdag.nl

Assen is blij met de organisatie van de Wielerdag. Het past prima in het plaatje van Asser Wielerstad. Met jaarlijks de Jeugtour Assen, de Drentse Fiets4Daagse, het nieuwe Regionale Wielercentrum, maar ook de Olympia’s Tour die dit jaar voor de tweede keer een etappe organiseert in Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen