Assen hostcity van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2019

DELEN

Assen – Assen is dit jaar een van de drie host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2019. Dit kregen wethouder Janna Booij en gedeputeerde Henk Brink donderdagmiddag te horen tijdens de DTM demo. Wethouder Booij: “Wij zijn blij met deze titel. Hiermee kunnen we het belang van sport en bewegen nog meer onder de aandacht brengen in Assen”. De sportweek vindt plaats van 20 tot 29 september. Een Lokaal Organisatie Comité gaat aan de slag met het sportprogramma voor Assen. Begin september wordt dit bekend gemaakt.

Nominatie
Drenthe was als European Community of Sport al enige tijd in beeld bij NOC*NSF. Gedeputeerde Brink: “Al het hele jaar laat Drenthe door middel van verschillende evenementen zien wat sport met mensen doet en hoe belangrijk dit is. De komst van de NOC*NSF Nationale Sportweek kan dat versterken.” Provincie Drenthe maakt het verschil door het programma Drenthe beweegt waarin alle gemeenten, de provincie, maatschappelijke instellingen en dus ook SportDrenthe samenwerken. Dankzij de inzet van dit programma heeft Drenthe in 2019 de titel ‘European Community of Sport’ gekregen van de Europese sportorganisatie Aces, waarbij de evaluatiecommissie Drenthe een voorbeeld vond van hoe de kracht van sport ingezet kan worden voor maatschappelijke doeleinden.

Programma
Een Lokaal Organisatie Comité gaat het programma voor Assen verder uitwerken onder het thema ‘Sport doet iets met je’. Vanuit Assen en Drenthe voegen we daar aan toe: Iedereen sport mee, we halen alle beperkingen weg. De gemeente doet een beroep op (sport)verenigingen en organisaties uit Assen om samen een mooi programma neer te zetten.

Nationale sportweek
NOC*NSF organiseert de sportweek jaarlijks samen met verschillende host cities. Naast Assen zijn dat dit jaar Den Haag en Nieuwegein. De NOC*NSF Nationale Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Het is de 16e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Let’s #BeActive!