Assen in de race als beste binnenstad van Nederland

DELEN

Assen in de race als beste binnenstad van Nederland

De gemeente Assen heeft haar motivering voor de verkiezing als Beste Binnenstad vandaag officieel op de bus gedaan. Gisteravond deed wethouder Henk Matthijsse van economische zaken dat al op symbolische wijze tijdens de opening van Kolkend Assen in de Gouverneurstuin. Matthijsse toonde zich optimistisch over de kansen van Assen vanwege de vele veranderingen die de laatste jaren in de binnenstad hebben plaatsgevonden.

Samen met Delft, Veenendaal, Venlo en Zaandam is Assen genomineerd als beste binnenstad van Nederland in de categorie middelgrote steden. Op 21 november is bekend welke van deze vijf steden zich de komende twee jaar beste binnenstad van Nederland mag noemen.

In de motivering legt Assen de nadruk op de positieve effecten van grote investeringen in onder andere het vernieuwen van het Drents Museum, het bevaarbaar maken van de Vaart en Het Kanaal, de herinrichting van de Zuidersingel en renovatie van winkelcentrum Mercurius. En ook het nieuwe cultuurcomplex De Nieuwe Kolk ontbreekt niet.

De samenwerking in de binnenstad is goed. De visie op de aantrekkelijke binnenstad en de nieuwe inrichting van de singels zijn na uitgebreid overleg met ondernemers en bewoners tot stand gekomen. Culturele instellingen en gemeente organiseren gezamenlijk spraakmakende evenementen voor bewoners en bezoekers.

Naast de dynamiek van het kernwinkelgebied heeft Assen in de binnenstad een aantal groene parels. Het gaat om de Gouveneurstuin, de Brink, het Asserbos op een steenworp afstand van het centrum en het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa op tien minuten fietsen.