Assen krijgt een nieuwe ‘glossy’ huis-aan-huis krant

DELEN

In oktober moet de nieuwste krant van Assen bij ruim 30.000 huishoudens op de deurmat vallen. “Assen Leeft” is een nieuw ‘glossy’ full colour krant dat  geen actueel nieuws bevat zoals lezers zouden vermoeden bij het woord ‘krant’ maar een A3 tabloid krant dat thematische artikelen bevat zoals trends, mode, wonen, kids en een goed doel in Assen, want dit laatste is een belangrijk streven van de twee initiatiefnemers Jack de Jong en Michel Hofkamp uit Assen.

Beide ondernemers zijn doorgewinterde media mannen die feilloos weten wat er in Assen leeft, vandaar de titel van hun krant.  Het zal een krant gaan worden die anders is dan andere huis-aan-huis kranten. “Het is inderdaad niet zomaar een krant vol advertenties, maar een krant waaraan we per editie een goed doel koppelen om zo een deel van de opbrengst weer terug te geven aan de maatschappij in Assen”, aldus de Jong.

Assen Leeft! steunt goede doelen

Van de eerste uitgave gaat een deel van de opbrengst naar stichting WelZo in Assen. Stichting Welzo is een onafhankelijke organisatie waar beroepskrachten en vrijwilligers nauw samenwerken ten behoeve van het welzijn van zelfstandig wonende Assenaren.

“Onze krant verschijnt elke twee maanden en hopelijk kunnen we per editie die uitkomt meer besteden aan een maatschappelijk goed doel in Assen. Het is in ieder geval een krant die uitnodigt om te worden gelezen met vaste rubrieken en een platform gaat bieden voor lezers en ondernemers in Assen”, laat de Jong weten.

Vrienden van Assen Leeft!

Aan de krant kunnen lezers zich koppelen door ‘Vriend’ te worden van ‘Assen Leeft’, Michel Hofkamp legt uit “Als een lezer of ondernemers van onze krant ‘vriend’ gaat worden zal zij of hij ook genoemd gaan worden in onze krant. Tevens gaan we elk jaar voor onze ‘vrienden’ een speciale dag organiseren. Dit kan zijn een evenement, maar te denken valt ook aan een netwerkbijeenkomst met gastsprekers of gewoon een prachtige dag met een hapje en een drankje. We zetten een krant neer waar we lezers en ondernemers bij betrekken. Zij bepalen mede de inhoud van onze krant die binnenkort ook op het internet zal verschijnen. Niet zo uitgebreid als de gedrukte versie, maar zo maken we ‘Assen Leeft’ wel interactief”.  Uiteraard zal dus ook een klein gedeelte van de “Vrienden van Assen Leeft” naar een goed doel gaan.

De eerste editie kunt u dus in oktober verwachten in Assen, maar de doelstelling van ‘Assen Leeft’ is om de verspreiding te vergroten binnen een jaar en dan ook omliggende dorpen te betrekken in dit toegankelijke concept.

Slogan

“Assen Leeft” vraagt de inwoners van Assen om een slogan te bedenken voor de krant. Mensen kunnen hun idee hierover toesturen via de inbox van de Facebook pagina ‘Assen Leeft’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jack de Jong (06-11039881) of Michel Hofkamp (06-24492192) van Assen Leeft !

Foto © Nieuws in Assen – (L) Jack de Jong – (R) Michel Hofkamp

assen-leeft-logo-590