Assen nog even geduld: SBK WK Superbike 2015 van start

DELEN
WK Superbike weekend Assen met overvol programma

ASSEN – Dit weekend wordt de eerst ronde voor de WK Superbike 2015 verreden op het Australische circuit Phillip Island. De eerste ronde beloofd veel goeds voor de rest van het seizoen, want vrijdag tijdens de eerste vrije training, wist Voltcom Crescent Suzuki rijder Alex Lowes met een tijd van 1.30.855 meteen het ronde record op Phillip Island te verbeteren.

Michael van der Mark

De Nederlandse coureur Michael van der Mark, Pata Honda World Superbike Team, die dit jaar uitkomt in de WK Superbike reed als ‘debutant’ geen onverdienstelijke tijd (1’31.613). De wereldkampioen WK Supersport 2014, kan morgen vanaf de vierde plaats starten vanaf de grid op Phillip Island. Teamgenoot en regerend wereldkampioen SBK, Sylvain Guintoli, reed naar de negende tijd (1’32.446). Jonathan Rea (1’31.212) vertrekt zondag op het circuit van Phillip Island vanaf de ‘pole’ in de World Superbike klasse.

SBK WK Superbike TT Circuit Assen

Liefhebbers van de WK Superbike moeten nog even geduld hebben. Van 17 tot en met 19 april aanstaande is de ‘Dutch Round’ WK Superbike te zien op het TT Circuit van Assen. Kaarten zijn online te reserveren.

Kaarten voor de wedstrijddag kosten € 49,- en geven toegang tot alle tribunes en taluds. Jeugd tot en met 15 jaar heeft alle dagen gratis toegang (ook paddock). Een passepartout voor drie dagen kost € 75,- (inclusief paddock). Indien u de paddock afzonderlijk wilt bezoeken kost dit € 25,- en de toeslag voor een kijkje in de pitstraat van het TT Circuit (pitwalk) kost € 15,-

Foto: Michael van der Mark ( WK Supersport 2014 ) – © Spiegelgrafie.nl