Assen onzeker als locatie PDC Premier League Darts 2016

DELEN
Assen onzeker als locatie PDC Premier League Darts 2016

ASSEN – Professional Darts Corporation voorzitter Barry Hearn liet 4 januari, na afloop van het PDC William Hill World Darts Championship 2015, weten dat de Premier League Darts in 2016 ook Nederland zal aandoen. Waar de Nederlandse ronde, van de twaalfde editie Premier League, zal worden gehouden is niet bekend gemaakt.

PDC Media Manager David Allen liet onze redactie een maand geleden weten: ,,Op dit moment is nog geheel onbekend wat de locatie zal zijn voor een avond Premier League Darts in Nederland. Dit zal in het derde kwartaal van dit jaar bekend worden gemaakt”.

Zoektocht locatie Premier League Darts 2016

De PDC is opzoek naar een geschikte locatie in Nederland en het gerucht gaat dat een kleine delegatie onlangs Assen heeft bezocht. Assen heeft voor grote sportevenementen goede faciliteiten en De Bonte Wever is sinds twee jaar ‘gastheer’ van het Dutch Open Darts. Dit is het grootste open dartstoernooi in de wereld. Plaza Mexicana van de Bonte Wever heeft een vloeroppervlakte van circa 2000 m2 en biedt plaats aan 2000 personen. Of dit genoeg is om de Premier League te huisvesten?

,,Tot nu toe is het zo geweest dat wanneer de Premier League buiten Engeland speelde dit altijd in grote steden werd gedaan. Ik denk dat ze naar een locatie op zoek zijn waar er minimaal 7.500 in passen”, zo laat dartcommentator en bestuurslid Europese zaken spelersvakbond PDPA Jacques Nieuwlaat aan Nieuws in Assen weten.

TT Hall Assen

Een optie die dan open blijft is de TT Hall met een vloeroppervlakte van 17.000 m2 en over 6.500 parkeerplaatsen beschikt. Of Assen centraal ligt om een dergelijk groot evenement te huisvesten is momenteel niet te zeggen. Een voordeel is dat Assen niet ver van Duitsland afligt, dat ook vele dartfans telt dat weer een gunstig effect zal hebben op de kaartverkoop. Ook ligt een vliegveld in de buurt van de Drentse hoofdstad (Groningen Airport Eelde) dat vanaf maart elke dag vluchten heeft van en naar Londen.

Dutch Darts Master

Als goede try-out zal worden gekeken naar het Dutch Dart Masters toernooi. Het vierde toernooi, van in totaal negen toernooien, die vallen onder de ‘European Tour 2015’ georganiseerd door PDC Europe. Het toernooi vindt plaats in Evenementenhal Venray dat een vloeroppervlakte heeft van 30.000 m2 en parkeer mogelijkheden tot 4000 auto’s. ,,Het circuit van de EuroTour, waar het toernooi in Venray bij hoort, staat helemaal los van de Premier League. Het is natuurlijk wel een test om te kijken hoe de kaartverkoop verloopt, maar ik verwacht niet dat dit de locatie zal worden van de Premier League”, zo laat Nieuwlaat weten.

Als middelgrote stad wordt Assen wellicht niet verkozen voor de Premier League Darts boven steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Den Bosch die de Premier League ook kunnen faciliteren. Welke stad het gaat worden, weten we in oktober, hooguit november.

PDC Premier League Darts 2015

16 weken lang en op 16 locaties  wordt gestreden om deze prestigieuze titel in de grootste arena’s van Engeland en Ierland. 5 februari jongstleden was de eerste dag van deze competitie in Leeds. De top 4 speelt de play-offs op 21 mei in de O2 Arena van Londen. Elke donderdag zijn de wedstrijden te zien op RTL7. De uiteindelijke winnaar neemt op 21 mei een cheque van maar liefst £ 200.000 in ontvangst.

Het deelnemersveld voor de Premier League 2015 bestaat uit: Michael van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld, Stephen Bunting, Peter Wright, Dave Chisnall, Kim Huybrechts en James Wade.