Assen pracht locatie voor Premier League Darts 2016

DELEN

Voor de dartsliefhebbers was het de afgelopen weken genieten geblazen. Het William Hill World Darts Championship 2015 van de PDC was dagelijks te volgen op RTL7. De Nederlandse dartspelers presteerden goed. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wisten door te dringen tot de halve finales echter moesten ze beiden hun meerderen erkennen in respectievelijk Gary Anderson en Phil Taylor. In de finale was Anderson met 7-6 te sterk voor 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. De Schotse darter wist zondag voor de eerste keer in zijn carrière de wereldtitel darts bij de PDC binnen te slepen.

Premier League Darts 2016

Na afloop van de WK finale liet PDC voorzitter Barry Hearn via Twitter weten dat de Premier League Darts 2016 ook in Nederland georganiseerd zal worden. Hoeveel avonden het invitatietoernooi in Nederland gehouden zal worden, is niet bekend gemaakt evenals de locatie. “Op dit moment is nog geheel onbekend wat de locatie zal zijn voor een avond Premier League Darts in Nederland. Dit zal eind van dit jaar, medio september / oktober, pas bekend zijn”, zo laat PDC Media Manager David Allen weten aan Nieuws in Assen.

Faciliteiten

Assen kent voor grote sportevenementen goede faciliteiten. De TT Hall is de meest multifunctionele en grootste aaneengesloten hal van Nederland. De TT Hall biedt een bezoekerscapaciteit van 17.500 en beschikt over 6.500 parkeerplaatsen, maar ook de Bonte Wever, waar 30 januari het Dutch Open Darts 2015 van start gaat. Het Dutch Open is namelijk het grootste darttoernooi van de wereld. “Dit toernooi heeft een geweldige uitstraling en een sfeer die erg goed past bij ons bedrijf. De Dutch Open Darts is een perfecte toevoeging aan onze evenementenagenda”, aldus directeur Christa de Ruiter van De Bonte Wever, die erg blij is dat het Dutch Open Darts dit jaar wederom naar Assen komt.

Het viersterrenhotel, horeca-, sport- en evenementencomplex onderscheidt zich door haar ligging en combinatie van faciliteiten. De Bonte Wever heeft dus de expertise in huis om een dergelijk groot dartsevent te herbergen.

Premier League Darts 2015

De Premier League Darts 2015 gaat op 5 februari van start en wordt wekelijks op diverse locaties in Engeland en Ierland op de donderdagavond gespeeld. Deze wedstrijden zijn live doch semi live te zien op RTL7.

Het deelnemersveld voor 2015 is zondagavond bekend gemaakt en bestaat uit: Michael van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld, Stephen Bunting, Peter Wright, Dave Chisnall, Kim Huybrechts en James Wade.