Gemeente Assen ondertekent convenant Stroomversnelling Koopwoningen

DELEN

Maandag 29 september ondertekende wethouder wonen Albert Smit namens de gemeente Assen het convenant ‘Deal Stroomversnelling Koopwoningen’.

De bedoeling van het convenant is om woningeigenaren in de wijk Lariks te stimuleren hun huis te laten verbouwen tot ‘Nul op de Meter woning’. De eerste verbouwingen moeten in 2016 klaar zijn. Het realiseren van ‘Nul op de Meter woningen’ past bij de duurzaamheidsaanpak voor de wijk Lariks.

Onderdeel van deze aanpak Stroomversnelling Koopwoningen zijn diverse buurtinitiatieven om gezamenlijk woningen te isoleren en duurzame energie op te wekken. Bij het realiseren van een ‘Nul op de Meter woning’ wordt een isolerende schil om een bestaande woning gezet. Deze verbouwing neemt maximaal tien dagen in beslag en vraagt om een investering van ongeveer 45.000 euro. Resultaat van de verbouwing is, dat woningeigenaren geen energielasten meer hoeven te betalen. Uit deze besparing kunnen zij de rente en aflossing van de investering betalen.

Een projectgroep die bestaat uit makelaars, banken, bouwbedrijven en gemeente vindt de mogelijkheid om ‘Nul op de Meter woningen’ te realiseren kansrijk. Halverwege volgend jaar willen ze een gezamenlijke aanpak presenteren om woningeigenaren goed te informeren en te overtuigen van de voordelen.

Informatie Stroomversnelling Koopwoningen

Aanvullende informatie kunt u lezen op de site van Stroomversnelling Koopwoningen.