Assen Toen en Nu: Een impressie van Assen

Met onderstaande filmpjes een impressie van Assen

DELEN
ASSEN – Het Drents Archief brengt erfgoed dichterbij mensen, laat ze met andere ogen naar hun omgeving kijken en maakt ze bewust van de eigen sporen in het verleden.

Het Drents Archief beschikt over een uitgebreide database aan foto- en filmmateriaal. Met onderstaande filmpjes een impressie van Assen. Hoe was het in de jaren ’60 en ’70, maar zie ook de gezellige drukte in het centrum van Assen en het winkelende publiek in het jaar 1979 in de Singelpassage, dat ooit de eerste overdekte winkelstraat van ons land was.

Assen Toen en Nu: Een impressie van Assen

De jaren ’60 met veel straatbeelden en opnamen van de nieuwbouw.

Hoe was het centrum van Assen vroeger?

Korte reportage over de beginnende verpaupering van de, inmiddels afgebroken, huurwoningen van de woningstichting BOAZ aan de Talmastraat te Assen in het jaar 1975. De reportage bevat tevens straatbeelden van het centrum van Assen bij de Brink en opnamen van onder meer het Koopmansplein. Impressie van het Rode Dorp te Assen tijdens de afbraak. Tot slot onder meer de wijk Pittelo.

Gratis parkeren en drukte in Assen?

De verkeerssituatie van het centrum van Assen in het jaar 1979 met onder meer de Torenlaan, de Brink, de Brinkstraat, Nieuwehuizen, de Noordersingel, de Gedempte Singel, de Rolderstraat, de Singelpassage, het Koopmansplein, de Zuidersingel, Kerkplein-Kerkstraat, de Collardslaan en het kruispunt Vaart NZ-Collardslaan-Markt-Weiersstraat.

Meer foto- en beeldmateriaal zie de website van het Drents Archief.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen