Assen in de top drie ‘Investeren in vakantiewoning’

DELEN

ASSEN – Investeren in vastgoed kan een slimme zet zijn, vooral in een vakantiehuis of appartement. Maar waar levert uw investering nu het meeste op?

‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiewoningen HomeToGo onderzocht op welke plekken binnen Nederland u wel of juist niet moet investeren in een vakantiewoning.

De beste plekken

Breda, ’s-Hertogenbosch en Assen zijn de beste plekken om te investeren in een vakantiewoning.  De vastgoedprijzen liggen hier relatief laag, terwijl de verhuurprijs hoog ligt vergeleken met de andere steden. In rest van de top 15 zien we niet per se een hoge verhuurprijs, maar lage vastgoedprijzen. Dit zorgt voor een hoge ROI (Return on investment). Alleen in Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Breda zien we een verhuurprijs hoger dan € 30/m2 per week.

vakantie
Dit zijn de 15 plaatsen met de hoogste en laagste ROI. De score is berekend door de koopprijs per m2 te vergelijken met verhuurprijs per week per m2.
Top locaties maar lage ‘Return on investment’

Renesse en Zandvoort zijn populaire kuststeden, maar verwacht geen hoge ROI. De koopprijs in Renesse ligt relatief laag, maar dat geldt ook voor de verhuurprijs. In Zandvoort kan men een vakantiehuis of appartement dan weer voor een iets hogere prijs verhuren. We zien echter ook dat de koopprijs ook hoger ligt dan die in Renesse.

In Overijssel is de verhuurprijs/m2 per week een van de laagste. Daar staat tegenover dat men relatief goedkoop een woning koopt. De verhuurprijs is een belangrijke factor. Zelfs als de vastgoedprijs laag ligt, is het belangrijk dat de woning voor een degelijke prijs verhuurt kan worden. Daarnaast kan de verhuurprijs een indicatie zijn voor de populariteit van een bestemming.

Waddeneilanden

Voor een huis of appartement op de Waddeneilanden betaalt men relatief veel, terwijl de gemiddelde verhuurprijs niet zo hoog ligt. Dit geldt vooral voor Vlieland en Schiermonnikoog, maar ook op Texel en Ameland ligt de ROI lager.