Assen Welkom Thuis stad voor Olympische sporter Sochi

DELEN

Assen Welkom Thuis stad voor Olympische sporter Sochi

Assen is als de Welkom Thuis-stad gekozen waar Olympic TeamNL op 24 februari uit Sochi aan zal komen. De Drentse provinciehoofdstad zal samen met supporters uit het hele land de sporters warm welkom heten.

Assen is hiermee na Zwolle (Turijn 2006), Amsterdam (Beijing 2008), Haarlem (Vancouver 2010) en Den Bosch (London 2012) de vijfde stad op rij die voor de Olympische sporters een echt publiek ‘welkom thuis’ verzorgt.

Maurits Hendriks, chef de mission London 2012, Sochi 2014 en Rio 2016: ‘’De Olympische sporters horen en zien tijdens de Spelen zijdelings wel wat er in Nederland gebeurt, maar het echte besef komt altijd pas bij de aankomst in de Welkom Thuis-stad. Ik reken er op dat net als in Haarlem en Den Bosch onze Olympische sporters ook nu weer verrast zullen worden door de ontvangst in Assen.”

Assen, mooie stad voor het Welkom Thuis-event

Wethouder Henk Matthijsse (VVD) is ontzettend blij dat NOC*NSF Assen heeft gekozen als Welkom Thuis-stad voor de Olympische sporters. “Het is prachtig om als stad de sporters een warm en enthousiast welkom te bereiden. Iedereen kent ons van de TT, maar Assen is niet alleen een sportstad. We willen ons ook profileren als evenementenstad, waar we bijvoorbeeld culturele activiteiten koppelen aan onze aantrekkelijke binnenstad. Wat we in alles doen, is het zoeken van verbindingen. We zijn trots op wie we zijn, wat we hier in deze stad met al onze partners bereiken.”

“Trots zijn wij ook op de uitverkiezing van Assen door NOC*NSF als Welkom Thuis-stad”, aldus Matthijsse. “We zien er een aansporing in om in de aanloop naar 24 februari een reeks aan activiteiten te organiseren waarmee we ons als stad, als provincie, in velerlei opzichten willen onderscheiden. In die zin past de Olympische gedachte heel goed bij Assen. Onze filosofie is dat we zoveel mogelijk mensen mee laten doen. Die spirit zal de Olympische sporters niet ontgaan als zij – hopelijk behangen met eremetaal – het podium in Assen beklimmen. Ze mogen rekenen op een onvergetelijk welkom.”