Assenaar (27) aangehouden op verdenking van vernielingen

DELEN

ASSEN – De politie heeft dinsdag 17 januari een 27-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal vernielingen.

In de maanden december 2016 en januari 2017 zijn in de wijken Lariks en Noorderpark zeker 40 vernielingen gepleegd. Het gaat daarbij onder anderen om het ingooien van ruiten en het bekrassen van geparkeerde auto’s. De politie is de man op het spoor gekomen door een combinatie van signalementen die genoemd zijn door getuigen en herkenning door de wijkagent.

Onrust onder bewoners

De woningen waarvan de ruiten werden ingegooid en de auto’s die werden bekrast, zijn hoogstwaarschijnlijk volstrekt willekeurig gekozen. De serie vernielingen zorgde voor enige onrust onder de bewoners. Het is goed dat het in samenwerking met getuigen is gelukt om iemand voor de vernielingen aan te houden. Inmiddels heeft de verdachte een bekennende verklaring afgelegd. Aangevers worden zoveel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht van het resultaat. De politie hoopt dat hiermee de onrust weggenomen is.

Strafrecht en hulpverlening

De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op, waarna het Openbaar Ministerie beslist over het vervolg traject. Naast het strafrechtelijk traject loopt er ook een hulpverleningstraject voor de verdachte.