Assenaar aangehouden na achtervolging centrum Assen

DELEN
Assenaar aangehouden na achtervolging centrum Assen

ASSEN – De politie heeft zaterdagavond op de Venestraat een 32-jarige man uit Assen aangehouden na een achtervolging in de binnenstad van Assen. De politie wilde de automobilist ter controle aan de kant van de weg zetten, omdat de auto niet verzekerd was. De automobilist ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging door het centrum, verliet de man bij de Minervaflat de auto. De achtervolging werd vervolgens te voet voortgezet. De politie kreeg daarbij hulp van verschillende burgers. Op het Apollopad rende een man met een grote hond achter de verdachte aan, maar de verdachte stopte niet. Bij Het Kanaal bood een man zijn fiets aan een agent aan. De achtervolging werd op de fiets voortgezet en de man werd vervolgens aangehouden op een schoolplein bij de Venestraat. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. De man verklaarde dat hij dacht dat hij een rijontzegging had en er daarom vandoor was gegaan. Dit was niet het geval.

achter

De politie heeft de auto van de man in beslag genomen omdat hij onverzekerd reed. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. De politie heeft de zaak in behandeling en de man mocht zaterdagavond het politiebureau verlaten.