Assenaar aangehouden op verdenking van heling

DELEN
Politie zoekt getuigen verkeersruzie op N33

ASSEN – De politie heeft woensdagochtend twee mannen van 43 jaar uit Dwingeloo en 46 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van heling. Een 48-jarige man uit Gramsbergen zag dat zijn gestolen fiets te koop werd aangeboden via internet.

Hij had een afspraak met de verkopende partij gemaakt om deze te kopen en alarmeerde hij de politie. Vervolgens zijn de beide mannen uit Dwingeloo en Assen aangehouden bij een garagebox aan het Bilderdijkplein in Hoogeveen.

Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. De verdachten hebben een strafbeschikking gekregen van € 500,- en € 800,-. De fiets is terug bij de eigenaar uit Gramsbergen.

Ook in Musselkanaal werd vanmorgen een Assenaar aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen een verdachte auto staan bij een woning in Eerste Exloërmond. Even later zagen de agenten de auto rijden. Toen de bestuurder de agenten zag ging hij er met hoge snelheid vandoor. In de Stadswijk in Musselkanaal troffen de agenten de auto aan en zagen dat er twee personen aanwezig in het voertuig. In de auto vonden de agenten meerdere gestolen goederen. Een 29-jarige man uit Nieuw-Buinen en een 26-jarige man uit Assen zijn aangehouden voor heling en ingesloten.

Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.