Assenaar Chris Maris wandelt voor ernstig zieke jongeren

DELEN

ASSEN – Volgende maand vindt de Nijmeegse Vierdaagse voor de 99e keer plaats. Veel Drenthenaren zijn al volop aan het trainen om deze wandeltocht te kunnen voltooien. Zo ook Chris Maris uit Assen, hij loopt dit jaar voor de 8e keer mee.

Bijzonder is dat de 58-jarige Assenaar zich elk jaar voor een goed doel laat sponsoren. Dit jaar is zijn keus gevallen op Stichting COOLsupport, een kleine stichting die zich op bijzondere en innovatieve wijze inzet voor jongeren met een ernstige nierziekte.

“ Heel veel acties zijn altijd gericht op de grote doelen en ik draag graag een klein steentje bij aan een ‘kleiner’ doel” Chris Maris

Twee kinderen in het gezin van een goede vriend van Chris zijn getroffen door nierziektes. Een van hen, Suzanne (22) met wie Chris ook een warme band heeft, is een aantal jaar naar Camp COOL geweest en heeft daar veel plezier beleefd met lotgenoten. Chris zou graag iets terug willen doen voor deze bijzondere stichting, en daarom laat hij zich sponsoren voor de Vierdaagse. ,,Ik ben jaren geleden begonnen met wandelen als een soort van uitlaatklep. Even je hoofd leegmaken. Het wandelen beviel me en ik werd nieuwsgierig naar de Vierdaagse van Nijmegen. Deze ga ik dit jaar voor de achtste keer lopen”, zo laat Chris onze redactie weten.

Chris is begaan met de ziekte van het bevriende gezin ,,Het heeft dit keer voor mij een grote emotionele lading, daar ik het gezin goed ken. De dochter heeft inmiddels een donornier van haar oom en haar broer Erik (18) wacht op een donornier. In voorgaande jaren heb ik voor onder anderen Stichting Duchenne en Zeehondencréche Pieterburen gelopen, maar dit jaar is heel speciaal. Ik kies mijn doelen zelf uit, dit omdat ik vind dat kleinere goede doelen een beetje achteraan geparkeerd staan. Heel veel acties zijn altijd gericht op de grote doelen en ik draag graag een klein steentje bij aan een ‘kleiner’ doel”.

Chris wandelt de derde week van juli vier dagen lang 40 kilometer ,,Ik heb in de loop van de jaren heel wat gewandeld, maar de Vierdaagse blijft zwaar. Gelukkig loop je niet alleen en zijn er ruim 42.000 mede wandelaars die elkaar allemaal steunen, maar zonder het aanwezige publiek langs de routes zou het nog zwaarder zijn, maar ik ga het halen hoor…”.

Wilt u Chris sponsoren en zo Stichting COOLsupport steunen? Klik hier!