Assenaar doet live verslag van TT races

DELEN

ASSEN – Al elf jaar is de stem van Diederick de Vries een vertrouwd geluid op Eurosport. De 51-jarige Assenaar is niet alleen verknocht aan de motorsport, hij ademt, spreekt en deelt zijn passie hiervoor graag met het grote publiek.

In 2004 begon De Vries bij Eurosport om de WK Superbike races te verslaan. In 2006 heeft hij één seizoen MotoGP voorzien van het nodige commentaar. Vanaf 2015 is hij de ‘leading commentator’ voor de MotoGP races op Eurosport. Samen met ‘technisch’ analist Patrick van den Goorbergh reist hij naar menig MotoGP event over de hele wereld. Assen is voor De Vries een thuiswedstrijd. “Het is niet alleen maar je kunstje doen op de dag zelf. Ik ben er elke dag wel mee bezig om alles over de coureurs te volgen”, aldus De Vries.

De Vries leest zich veel in om zo de kijkers een goed beeld te geven van wat er speelt tijdens een MotoGP weekend “Ik kijk vaak op MotoGP.com, lees boeken, motorbladen en praat met veel coureurs zelf. Ik heb ook een systeempje ontwikkelt in Excel om de statistieken van alle coureurs, per race, bij de hand te hebben”.

Diederick weet zijn drukke baan bij Eurosport goed te combineren met zijn werkzaamheden als leraar bij het Drenthe College in Assen. Daarnaast is hij begaafd met de schilderkunst en heeft hij vele motorcoureurs vereeuwigd op ‘canvas’. “Motorsport is mijn passie en dat wil ik graag overdragen op het grote publiek”.

Diederick en Patrick zijn donderdag, vrijdag en zaterdag live vanaf het TT Circuit te horen op Eurosport.