Assenaar doodde dieren voor de kick

DELEN

De Assenaar die vele maanden Assen in zijn greep hield door zeker 10 kippen, eenden en konijnen af te slachten en te mishandelen heeft dinsdag vier maanden celstraf opgelegd gekregen en een behandeling van maximaal één jaar in de FPK te Assen. Aangezien hij de celstraf in voorarrest al heeft uitgezeten zal hij mogelijk woensdag al worden geplaatst in de Forensisch Psychiatrische Kliniek aan de Dennenweg in zijn woonplaats.

Kicken op pijnigen van dieren

Een 25-jarige Assenaar bekende tijdens de zitting dat hij op kinderboerderijen en bij particulieren de dieren met een schroevendraaier verwonden, doodde of platstampte. De man zei dat hij geestelijk in de knel kwam nadat zijn vriendin abortus had gepleegd. Uit wraak begon hij met het dood maken van haar kuikentje en raakte hij aan de drank- en drugs. Hij verklaarde verder dat hij niet het doel had om de dieren te doden, maar te ‘kicken’ op het pijnigen van deze dieren.

Omdat de Assenaar woensdag in de kliniek kan worden opgenomen, deed de rechtbank dinsdag direct uitspraak.  In totaal kreeg de man tien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar opgelegd. De rechtbank legde de man ook een alcohol- en drugsverbod.