Assenaar Erik Beukema loopt halve marathon in Brugge voor CS Riders

DELEN

Assen – Terwijl Assen nog volop de zomer beleefde ging de blik voor sommige stadsgenoten al richting het najaar. Zeker omdat er een mooie sportieve prestatie moet worden neergezet voor een goed doel in Assen. Wat er namelijk staat te gebeuren is dat Assenaar Erik Beukema op zondag 21 oktober aanstaande meedoet aan de Great Bruges Marathon in Brugge (België) om een geldbedrag in te zamelen voor Stichting CS Riders.

Voorbereiding
Op de halve marathon afstand, 21,1 kilometer, zal Erik speciaal voor deze helden uit Assen en wijde omtrek uit het Noorden hardlopen. Natuurlijk zal de Assenaar als deel van zijn voorbereiding op zaterdag 15 september ook meedoen aan de 4 Mijl van Assen.

CS Riders
Hun naam betekent “Bewakers van het Noorden”, Custodes Septentrionum (CS). De leden van de CS Riders zijn allemaal stoere motorrijders, ze zien er zo uit en laten hun motor of trike ook graag even horen. De groep heeft een belangrijke missie gericht op kinderen in moeilijke situaties. Het motto van de club is dan ook: “Nooit te groot om te bukken voor een kind.” Kinderen die gepest worden, die langdurig ziek zijn of vanwege een lichamelijke beperking geïsoleerd raken mogen rekenen op de support en vriendschap van de CS Riders.

Hét handelsmerk van de motorrijders is de “ride out”, een grote toertocht met het kind, de ouders en broertjes en/of zusjes. Zoveel mogelijk motor- en trike-rijders halen het gezin op voor een hele dag op de motor. Maar ook daarna blijven de CS Riders betrokken bij het kind en het gezin en helpen ze waar ze kunnen. De leden van de club zijn allemaal vrijwilliger, terwijl het werk dat ze doen onbetaalbaar is! Op www.cs-riders.nl vind u alle informatie over de CS Riders en waar ze voor staan.

CS Riders tijdens Happy Smile Familiedag. Foto: M. Babtist

Erik Beukema
“Mijn visie is dat je om iets te bereiken gewoon in beweging moet komen.” Dat doet Erik letterlijk en figuurlijk. Hij werd geïnspireerd om de CS Riders te steunen door het interview met oud-voorzitter Erik Halming in de TT-krant van “Dit is Assen”. Hoe treffend kan je het hebben! Erik, zelf trotse vader van 2 gezonde kinderen, was erg onder de indruk van wat de rijders allemaal ondernemen voor de kinderen die – soms letterlijk – hun hulp inroepen. Daarom gaat Erik de club helpen door een halve marathon te lopen tijdens het grote marathon evenement in het Belgische Brugge, The Great Bruges Marathon op zondag 21 oktober aanstaande.

Erik Beukema

Tussenstation
De afstand van maar liefst 21,1 kilometer is voor de Assenaar de eerste grote afstand tijdens een groot evenement en vormt een tussenstation op weg naar een volledige marathon, 42,2 kilometer. Natuurlijk is het fantastisch om als Assenaar tijdens zo’n groot evenement het geweldige werk van de CS Riders uit te mogen dragen en tegelijk ook de prachtige link te kunnen leggen naar de TT en de stad Assen.

Actiepagina
De actie van Erik Beukema is heel eenvoudig het inzetten van hardlopen om geld in te zamelen zodat de CS Riders hun belangrijke missie kunnen voortzetten! Op de speciale actiepagina www.riderunner.nl vindt u de link om Erik en de CS Riders te ondersteunen met een bijdrage en natuurlijk bent u van harte uitgenodigd in Brugge op 21 oktober!

CS Riders tijdens Happy Smile Familiedag. Foto: M. Babtist