Assenaar Harry Haddering schrijft open brief aan Tweede Kamer

DELEN
ASSEN – Assenaar Harry Haddering maakt zich al jaren sterk voor beter positie van arbeidsgehandicapten op de arbeidsmarkt  en zet zich met veel enthousiasme en passie in om mensen met een beperking aan een baan te helpen.

Dit doet hij niet alleen lokaal maar ook op landelijk niveau. Haddering is regelmatig te gast in Den Haag en spreekt daar veel politici om zo tot nieuwe oplossingen te komen. De 42-jarige Assenaar is verbaast hoe de Kamer omgaat met de rechten van mensen met een handicap. Hiertoe heeft hij een open brief geschreven aan de leden van de Tweede Kamer.

Open brief aan alle Tweede Kamer leden

Op 14 januari 2016 heeft u het verdrag voor de rechten van mensen met een handicap behandeld. Ik heb gekeken, met stijgende verbazing. Ik voel mijzelf een rollende kostenpost. Zonder dat de menselijke waarden wordt meegewogen.

Twee jaar geleden was de participatie nog het hoofdthema van de troonrede maar van de daadwerkelijke participatie komt naar ik vrees steeds minder terecht.

Ik begrijp dat er geen blanco cheque kan worden gegeven. De VVD wil voorkomen dat ondernemers op extra kosten worden gezet, men vind dit onverantwoord beleid.

Ik vraag me dan af waarom dit wel wordt gedaan voor bijvoorbeeld brand veiligheid, een restaurant met een rieten dak moet ook voldoende aan brandveiligheidsnormen. Dan zegt er niemand; “het is uw vrije keuze om hier te gaan zitten onder het rieten dak.” Nee, ondernemers moeten voldoen aan brand veiligheid en aan de Arbo normen maar toegankelijkheid lijkt geen maatstaf voor Nederland.

Mensen met een handicap zijn onvoldoende zichtbaar in onze maatschappij, en hoewel heel veel programma’s aandacht besteden aan het feit dat iemand rond de jaarwisseling onvoldoende geld had staan op zijn rekening voor de Postcodeloterij, ben ik bang dat dit onderwerp maar zeer beperkt aandacht zal krijgen in de landelijke media.

PS. Wel opvallend veel partijen praten over ervaringsdeskundigheid, maar nooit betaald ondanks achterstand overheden participatie.

Met vriendelijke groet,

Harry Haddering
Matuter


2Divorce Assen


Bowlen in Assen