Assenaar regelt geluid voor 100.000 mensen

DELEN

ASSEN – Reeds 12 jaar regelt Assenaar Danny Kabbedijk het geluid en beeld op het TT Circuit van Assen. Op de grote publieksevenementen zoals de WK Superbike, Dutch TT en de Gamma Racing Day stuurt Danny voor duizenden bezoekers het geluid van de circuitspeakers als Jan de Rooij de baan over.

De ‘studio’ waar het geluid en beeld worden ingeregeld zit in de grote toren op het TT Circuit. Sinds de Landelijke Motordagen beschikt het circuit over nieuw apparatuur dat door ‘Promo Sound’ uit Emmen vakkundig is geplaatst ,,We zijn van analoog naar digitaal gegaan en de studio is hierop aangepast. Eerder hadden we zo’n 5 kW aan geluid en nu kunnen we tot 20 kW de baan rond sturen voor dik 100.000 mensen tijdens de 85ste Dutch TT”, aldus de 31-jarige sound engineer.

Truckstar Festival

Kabbedijk die in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur is. ,,Ik ben hier op het TT Circuit bijna elk weekend van maart tot oktober. Ik vind het prachtig om te doen en er zijn ook mooie evenementen om het voor te doen. Aangezien ik zelf voor mijn werk een vrachtwagen bestuur, vind ik het Truckstar Festival het mooiste evenement”.

400 extra speakers

Naast de vernieuwde studio is het geluid rond de baan ook vernieuwd en verbeterd. ,,,We hebben langs de baan 400 extra speakers opgehangen. Eerder waren dit er 200 en nu beschikken we over 600 speakers zodat iedereen het commentaar vanuit de ‘toren’ tijdens evenementen goed kan horen”.

Betonblokken

12 jaar op het TT Circuit heeft Danny, naast zijn verantwoording voor het geluid en beeld, ook veel moois gebracht. ,,Ik beleef hier altijd mooie dingen, maar het leukste wat ik beleefd heb was met hoofd technische dienst Johan van der Kaap, die vijf jaar terug veels te jong is overleden. Johan heeft ooit onze servicewagen met een voorlader rondom in de betonblokken gezet. Toen we na de pauze bij de bus kwamen konden we geen kant meer op. Een grap die ik nooit vergeet”.