Assenaar Robert Beute wint Sprint Wintertriathlon Assen

DELEN

Assenaar Robert Beute wint Sprint Wintertriathlon Assen

Op de dertigste verjaardag van de Wintertriathlon Assen ging om klokslag 9.15 uur zaterdagmorgen de sprintafstand van start met daarin de Asser atleet Robert Beute.

Start Sprint AssenDe Assenaar bleef in het eerste onderdeel hardlopen het overige deelnemersveld ruim voor en wist zich na vijf kilometer hardlopen als eerste te melden op de ‘wisselzone’. In recordtijd zat hij op de speciaal geprepareerde  fiets om vervolgens 25 kilometer weg te trappen.

In het onderdeel fietsen wist Beute eveneens op eenzame hoogte te finishen om hierna voor het laatste onderdeel de schaatsen onder te binden en 10 kilometer te schaatsen op de semi overdekte schaatsbaan van De Bonte Wever in Assen.

Zonder veel vermoeidheid en een voorsprong van 1.31 min. op zijn achterligger Jeroen Lute wist de Assenaar als eerste te finishen in het onderdeel Sprint van de Wintertriathlon Assen.

Winnaar Beute, die zaterdag zijn 24ste wintertriathlon beleefde, was na afloop blij. “Ik had het nog wel even benauwd bij het schaatsen. Lute is een erg goede schaatser. Ik verloor slechts een rondje en had genoeg over.”

De Assenaar verbaasde zich over de kloof die hij geslagen had. “Bij het lopen merkte ik dat mijn voorsprong steeds groter werd, maar bij het fietsen wist ik het niet. De weg was hier en daar erg glad. Maar dat ik op de fiets ook nog een minuut sneller was, verbaast mij.”

De tweede Assenaar in de top tien was Jeroen Funken. Hij wist de zevende tijd neer te zetten 8.23 min. achter de winnaar Beute.

De uitslag ( Eerste 10 )

1. Robert Beute
2. Jeroen Lute
3. Tiedo Tinga
4. Sep Thijssen
5. Jacob Veldkamp
6. Fred Boelens
7. Jeroen Funken
8. Peter Visscher
9. Ger Inberg
10. Matijn Straatman

© Nieuws in Assen