130 Assenaren investeren gezamenlijk in duurzame maatregelen

DELEN

Assen – Gemeente Assen wil inwoners graag stimuleren om hun woning te verduurzamen. Daarom organiseerde de gemeente samen met Slim Wonen afgelopen jaar een isolatieveiling voor inwoners van Assen. Door gezamenlijk in te kopen, konden inwoners op een goedkope manier hun woning isoleren. 130 Assenaren maakten hier gebruik van en hebben één of meerdere duurzame maatregelen getroffen. Dit zorgt jaarlijks voor circa 17% minder CO2 uitstoot per woning!

Duurzame maatregelen
In totaal zijn er 202 duurzame maatregelen getroffen via Slim Wonen. Het gaat hierbij om bodem- en vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas of dakisolatie. Dankzij deze maatregelen zijn de woningen beter geïsoleerd, gaat de energierekening en CO2 uitstoot omlaag en dragen de inwoners hun steentje bij aan een beter milieu!

Woning verduurzamen
De gemeente Assen zet zich in voor een beter klimaat. Om dit te bereiken moet de CO2 uitstoot in Assen omlaag. Alle woningen in Assen samen zijn verantwoordelijk voor 34% van de totale CO2 uitstoot in de gemeente. Om deze uitstoot te verminderen, stimuleert de gemeente Assen inwoners om hun woning te verduurzamen.

Naast de isolatieveiling/collectieve inkoop kunnen inwoners bijvoorbeeld ook een gratis energieadvies t.w.v. 250 euro aanvragen bij de gemeente Assen. Een energieadviseur komt dan langs en bekijkt welke duurzame maatregelen interessant kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie over duurzame maatregelen op www.drentsenergieloket.nl