Assenenaar Rudolf Evenhuis geeft training in de Gazastrook

DELEN
Assenenaar Rudolf Evenhuis geeft training in de Gazastrook

ASSEN – Op uitnodiging van de HOPE Foundation gaf Sudosa-Desto trainer Rudolf Evenhuis uit Assen volleybaltraining aan zit- en staande volleyballers in Khan Younis in de Gazastrook.

De Hope Foundation is al meer dan 20 jaar betrokken bij een stuk culturele en sportieve ondersteuning bij de Rode Halve Maan en in de laatste 7 jaar in samenwerking met het Rode Kruis.

Rudolf is op zaterdag 23 juli vertrokken naar Tel Aviv en is op zondag de 24ste de grens over gegaan van Israël naar Gaza bij Erez. Na een hartelijke ontvangst door diverse Palestijnse mensen en dr. Jean Calder (verbonden aan het ziekenhuis van de Rode Halve Maan) was er een rondleiding door het enorme gebouw. Uiteraard werd de sporthal bezocht en bekeken: een mooie ruime hal met veel achterstallig onderhoud en door de gaten in het dak hadden de duiven vrij spel. Die vlogen rustig boven in de sporthal rond en lieten zo nu en dan het nodige vallen……

Vanaf maandag de 25ste tot en met donderdag de 28ste heeft Rudolf 2x per dag zitvolleybal gegeven aan een groep van 15 personen, die bestonden uit coaches en/of minder valide spelers. Op de 1e dag zijn de basisprincipers van het zitvolleyballen doorgenomen en geoefend. Dit ook aan de hand van de beelden, die zijn opgenomen, tijdens het internationale zitvolleybaltoernooi, dat begin juli in Assen heeft plaats gevonden. Na de inleidende beelden en een kort stukje theorie, mocht iedereen het verplaatsen (schuiven) op de grond aan de lijve gaan doen. Dat viel bij velen niet mee. Uiteraard speelt een temperatuur van bijna 35 graden ook een grote rol in deze oefening. Al gauw was het dus flink zweten geblazen. Daarna is er veel aandacht besteed aan het bovenhands spelen in combinatie met het verplaatsen. Op de andere dagen zijn de technieken van onderhands spelen, aanvallen, serveren en verdedigen doorgenomen.

De laatste training werd afgesloten met een evaluatie moment. Hier in gaven de spelers en coaches aan, dat ze het nodige hadden geleerd en dat ze zeer tevreden waren. Uiteraard hebben de mannen het zwaar gehad: 4 dagen achter elkaar trainen en dan zo’n 3 tot 4 uur per dag, dat waren ze niet gewend.

Trainer Rudolf heeft daarna van  zaterdag 30 juli t/m maandag 1 augustus training gegeven aan staande volleyballers. Bij deze trainingen is ook het bewegen en verplaatsen aan de orde geweest dmv de speedladder trainingen. Beelden van de jeugd van Sudosa, die eerder waren opgenomen, werden ook vol bewondering bekeken. Daarna zijn de diverse basistechnieken aan de orde geweest. Veel belangstelling en vragen waren er in die week van diverse trainers en leden van het Palestijnse Olympische Comite.

Rudolf Evenhuis heeft na de trainingsstage in de Gaza, de gelegenheid aan gegrepen om daarna nog een rondreis door Israël te maken. Veel indrukken en ervaringen zijn er opgedaan, die meegenomen zijn naar Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen