Assense start Facebook actie voor De Veste

DELEN

Jolanda Hielema uit Assen is op Facebook een actie begonnen om winkelcentrum De Veste in de wijk Kloosterveen te redden van de ondergang. Veel winkeliers hebben het zwaar en enkele winkeliers hebben de deuren al moeten sluiten omdat het kooppubliek weg blijft en kiest voor de winkels in het centrum van Assen.

“Red de Veste” staat echter nog in de kinderschoenen en is pas een week in de lucht. Jolanda heeft de beste intenties om het winkelende publiek in ‘haar’ wijk hun boodschappen te laten kopen bij de winkeliers die gevestigd zijn in De Veste.

“Er is nog veel meer nodig om het negatieve beeld van de Veste om te draaien naar het positieve. Het leuke van de Facebook pagina is dat ieder zijn mening kan geven en hier naar geluisterd wordt. Er komen volledige discussies op gang uit diverse hoeken.  Over waar het aan kan liggen dat mensen niet naar de Veste komen. Diverse meningen over mogelijke oorzaken tot nu toe zijn. De wijk is sfeerloos, gevels zijn niet mooi, verkeerde winkelkeuze etc”, laat Jolanda aan de redactie van Nieuws in Assen weten.

De Assense is momenteel druk in de weer met haar actie, zo benaderd ze ondernemers in het winkelcentrum over haar initiatief “De meeste ondernemers zijn nog niet op de hoogte van „Red de Veste”.  Op dit moment zijn wij alle winkeliers aan het benaderen om ze te vertellen van dit initiatief. Ook zullen ze in moeten zien dat de manier van marketeren op dit moment echt social media is. Een aantal winkeliers is zeer actief, maar ook een groot aantal doet er niets of weinig mee. Hier is ook veel winst te behalen. We hopen dat er meer activiteiten en reuring gaat komen zodat De Veste een gezellig winkelcentrum wordt”.

Dat enkele winkeliers haar initiatief al steunen blijkt uit een actie waarmee ze samenwerkt met Drogisterij Dio aan de Rondgang in het winkelcentrum “We willen bewoners motiveren om in de wijk te winkelen in plaats van naar het centrum wat op dit moment veel gebeurt. We hebben deze week een leuke actie. Bewoners dagen we uit om een leuke “Veste Selfie” te maken. Drogisterij Dio heeft een leuk beautypakketje samengesteld voor de leukste selfie”, aldus Jolanda.

Het einddoel is De Veste promoten. Blijkt de pagina een doorslaand succes te worden en blijken er meer mensen te zijn die er alles aan willen doen, dan is het benaderen van projectontwikkelaar en/of gemeente niet ondenkbaar. “Niets doen is geen optie, het hoofd laten hangen kan altijd nog…. daarom zeg ik…Het beste voor de Veste!”

© Nieuws in Assen – Foto: Kloosterveste.