Assense Video Blogger Enzo Knol ontzet door de politie

DELEN

Enzo Knol uit Assen is dé Youtube sensatie van Nederland. Het Youtube kanaal van de pas 21-jarige Assenaar, had binnen twee weken meer dan 20 duizend abonnees, en inmiddels staat de teller na 13 maanden op 370 duizend.

De Assenaar is zo populair dat hij zondag een heuse fan-meeting had georganiseerd in Utrecht. Zijn fans zouden dan een handtekening kunnen krijgen en konden met hem op de foto. Toen de video-blogger bij het Jaarbeursplein in Utrecht arriveerde, werd hij opgewacht door zo’n 2000 gillende tieners, vooral meisjes. De massa rende gillend achter zijn auto aan, en omstuwde hem toen hij naar buiten kwam.

Naar eigen zeggen vroeg Knol de fans meermalen wat afstand te nemen, maar had dat geen effect. Hij werd misselijk en kon niet meer ademhalen, zegt hij op zijn YouTube kanaal. Daarom besloot hij zich te laten ontzetten door de politie.

Het geheim van Enzo Knol

Het geheim volgens Enzo is zijn camera. Enzo filmt zijn dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Hij staat dus op en zonder uit bed te stappen, pakt zijn camera en filmt zijn intro. Hierin verteld hij wat en met wie hij de rest van de dag gaat doen. En vervolgens stapt hij uit bed en filmt hij zijn hele dag. Deze beelden bewerkt hij en vervolgens zorgt hij er voor dat de video stipt om 4 uur ‘s middags online staat op zijn Youtube kanaal EnzoKnol.

Deze zogeheten vlogs worden op zijn kanaal maar liefst meer dan 400 duizend keer per dag bekeken. Ook neemt Enzo elke dag een Let’s Play op van het populaire computerspel Minecraft. Deze video’s worden ook zeer goed bekeken door maar liefst 100 duizend kijkers per dag.

Youtube als baan

Youtube is voor Enzo zijn baan. Met maar liefst een half miljoen kijkers per dag verdient Enzo meer dan iemand van 21 ooit had kunnen dromen. Op zijn video’s worden namelijk advertenties weergegeven. Zodra iemand op zo’n advertentie klikt verdient hij daar dus geld mee. Ook krijgt hij per 1000 weergaven een mooi bedrag gestort. Er zijn geen exacte cijfers van wat Enzo verdient aangezien dit niet openbaar mag worden gemaakt, maar de schattingen lopen van 7000 tot 15.000 euro bruto per maand.