Asser bedrijf Dartbanenverhuur.nl sponsort darter Peter Marissen

DELEN

ASSEN – De uit Hoogeveen afkomstige darter Peter Marissen heeft door de jaren heen al een behoorlijke palmares weten op te bouwen in de dartsport. De darttoernooien die hij regionaal heeft ‘afgelopen’ zijn door de jaren heen niet meer te tellen. Veel toernooien sloot hij af als nummer één.

Peter is begonnen met darten in 1993, maar verkoos een voetbalcarrière boven het darten. Het darten bleef hij er wel naast doen, maar het ‘dart’ bloed kruipt waar het niet gaan kan en zijn prioriteit is inmiddels al geruime tijd verschoven naar de dartsport.

Regionaal, nationaal- en internationaal

De laatste tijd timmert de 34-jarige darter nationaal- en internationaal aan de weg. Hij speelt samen met darters als Albertino Essers en Jan Dekker in een superleague team bij De Rietplas in Emmen. Het team is niet onverdienstelijk in deze landelijke competitie en staat momenteel op een vierde plaats. De superleague is écht de top van het Nederlandse darten en vandaaruit vloeien veelal ‘professionele’ darters voort zoals Michael van Gerwen en Jelle Klaasen. ,,Ik speel al een behoorlijke tijd darts, maar merk ook dat het niveau steeds hoger wordt. Zeker onder de jeugd is veel talent te vinden. Het is daarom van belang om veel te trainen. Ik speel twee keer in de week competitie. Hier in Hoogeveen en landelijk de superleague. Daarnaast speel ik heel veel toernooien regionaal, nationaal en sinds een paar jaar ook internationaal”, aldus Marissen.

Focus op Finder Darts Master Ranking

Afgelopen weekend speelde hij het Scottish Open in Renfrew. 1200 deelnemers uit binnen- en buitenland.

“ Ik ben ontzettend blij met de sponsoring van Dartbanenverhuur.nl. en hoop met de steun van deze grote sponsor en mijn overige sponsoren, de weg naar een nog hoger niveau in de dartsport te kunnen bereiken” Peter Marissen

Marissen wist zich een weg naar de laatste 64 deelnemers te gooien en moest in een zware partij zijn meerderen erkennen in de Engelsman Gary Robson. Marissen verloor nipt (4-3) van de nummer 7 op de BDO rankinglijst en werd uiteindelijk 33ste. ,,Internationaal is het niveau nog hoger. Je merkt dit heel goed op bijvoorbeeld het Scottish Open. Hier in Nederland speelt men door de successen van onder anderen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen veel darts, maar in Engeland en zeker Scotland speelt gewoon iedereen darts”, laat Marissen aan onze redactie weten.

Momenteel staat Marissen op de 142 plaats van de BDO ranking. Zijn focus legt hij in de zogeheten ‘Finder Darts Masters Ranking’. Hierin worden 16 toernooien gespeelt in onder anderen Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Scotland, Engeland en Nederland. De grote finale wordt gespeelt in Egmond aan Zee tijdens De Zuiderduin Masters.

Vanaf 2015 gaat het toernooi, waarvan de eerste editie in 2000 is georganiseerd, verder onder de naam Finder Darts Masters. De beste 24 darters van de gespeelde toernooien plaatsen zich voor dit ‘major’ toernooi. Marissen staat momenteel op plaats 40 van de 218 genoteerde darters. ,,Het is voor mij van belang dat ik zoveel mogelijk toernooien kan gooien in de Finder Darts Master Ranking. Als de progressie zich voortzet zoals ik nu dart, dan zie ik een redelijke kans om te gaan voor deelname aan de ‘Masters’, dit ook dankzij de steun van mijn sponsors.

Sponsoring Dartbanenverhuur.nl

Om deze toernooien te doorlopen is steun van sponsoren van groot belang. Het Asser bedrijf Dartbanenverhuur.nl steunt de Hoogeveense darter in zijn weg naar de ‘Masters’. ,,Ik ben ontzettend blij met de sponsoring van Dartbanenverhuur.nl. en hoop met de steun van deze grote sponsor en mijn overige sponsoren, de weg naar een nog hoger niveau in de dartsport te kunnen bereiken”.