Asser bedrijf Mueller boos over publicatie metaaldeeltjes in melk

DELEN

ASSEN – Enkele zuivelbedrijven in Nederland, waaronder Koninklijke FrieslandCampina, weigert de melk op te halen bij tientallen melkveehouders. Dit omdat er metaaldeeltjes zijn aangetroffen in de melk. Het spoor leidt naar melktanks van het merk GEA, in Nederland gedistribueerd door Mueller in Assen. Het probleem zou eveneens erkend worden door het Asser bedrijf en FrieslandCampina, zo meldt Boerderij.  

Mueller laat de redactie van Nieuws in Assen echter weten dat zij kennis hebben genomen van het nieuws met de metaaldeeltjes in de melk. ,,Wij willen hierbij melden dat deze berichten niet op de Mueller tanks van toepassing zijn”, aldus Gijs Goudriaan, Landenmanager Benelux van Mueller. ,, GEA melkkoeltanks komen van GEA Zeewolde en de naam Mueller in de publicatie van Boerderij slaat nergens op”.

Wat de exacte oorzaak van het probleem is, is vooralsnog onbekend. De veiligheid van de consument lijkt niet in het geding, omdat de metaaldeeltjes worden afgevangen door filters in de melkkoeltanks.