Asser Bluesdagen ‘Blues op de Brink’

DELEN
ASSEN – In samenwerking met provincie Drenthe en het Drents Museum presenteert de Bluesstichting Assen op 17 januari aanstaande ‘Asser Blues op de Brink’. Dit is alvast een voorproefje op wat bluesliefhebbers het laatste weekend van januari kunnen verwachten tijdens het Asser Bluesweekend.

Ook op deze zondagmiddag heeft de Bluesstichting weer een mooi programma neergezet met de bijzondere muzikale vertelvoorstelling van oud radiopresentator Marc Stakenburg en gitarist ‘Big Bo’ Brocken genaamd ‘Henry Sloan, het geheim van Dockery Farms’ en de fantastische Belgische band ‘The Rhythm Junks’.

Vanaf 12.30 uur kunt u genieten van het verhaal over Dockery Farms, de plek waar de Deltablues is geboren en het mysterie rondom Henry Sloan, deze man werd nooit op plaat gezet, verdween spoorloos maar zou de echte aartsvader kunnen zijn van wat decennia later popmuziek ging heten. Na een korte pauze is het om 15.00 uur de beurt aan ‘The Rhythm Junks’. Deze Belgische band heeft opgetreden in landen als Japan, Amerika en zelfs Kenia. In Zwitserland en Duitsland mochten ze het voorprogramma van ‘Triggerfinger’ verzorgen en échte liefhebbers zullen frontman Steven de Bruyn nog kennen van bluesrockband ‘El Fish’.

Dit alles vindt plaats in een tent op de Brink voor het Drents Museum en het belooft een gezellige middag te worden met een gevarieerd programma. Het is voor iedereen vrij toegankelijk.

Foto: The Rhythm Junks


2Divorce Assen


Bowlen in Assen