Asser broers na 14 jaar uitgezet: Assenaren in actie

DELEN
ASSEN – In 2001 werden de toen 11 en 14 jarige Prosper en Darlington Isaacs vanuit Sierra Leone door een oom op een boot naar Nederland gezet. Gevlucht uit een land verscheurd door burgeroorlog. Moeder vermoord, vader verdwenen, net als de rest van de familie.

De broertjes bleven bij elkaar, kwamen in Assen terecht, gingen naar school, hogeschool en zelfs universiteit. Ze werden van kind volwassenen, bouwden levens op, werden Assenaren. Ondertussen bleven ze vechten om in Nederland te kunnen blijven. Een juridisch gevecht dat nu door de oudste broer, Darlington is verloren. Na 14 jaar (!) heeft Darlington te horen gekregen: uiterlijk 13 januari 2016 wordt je het land uitgezet. Dat lot zal ook de jongste, Prosper, treffen.

Een groep Assenaren, uit alle lagen van de bevolking, heeft zich verenigd en wil dat voorkomen. Los van alle juridische gevechten: voor hun is volkomen duidelijk: na 14 jaar zet je geen geintegreerde mensen uit. Ralph du Long: “Er is een Facebook pagina geopend, en mensen die de actie willen ondersteunen, kunnen een petitie tekenen. Dat is broodnodig. De petitie is gericht aan de enige in dit land die uitzetting kan voorkomen: staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Afgelopen woensdag kwam de petitie online. Binnen een paar uur tekenden honderden mensen. Dat is geweldig en hartverwarmend maar nog niet genoeg. We roepen iedereen op te tekenen om te voorkomen dat Assenaar Darlington Isaacs het land wordt uitgezet op 13 januari”.

Teken hier de petitie !


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen