Asser cafetaria komt slecht uit AD Friettest 2016

DELEN
ASSEN – Afgelopen zaterdag presenteerde het AD voor de vijfde keer de AD Friettest. Het testpanel bracht onverwachte bezoekjes aan 153 verkooppunten van friet door heel Nederland.

104 cafetaria’s scoorden in de AD Friettest 2016 een zes of hoger. De rest kreeg het stempel onvoldoende en “Niet iedereen vat de testresultaten sportief op”, aldus het AD.

AD Friettest 2016 Assen

Vorig jaar bracht het AD testpanel ook een bezoek aan Assen. Toen kreeg Cafetaria De Fontein aan het Mercuriusplein een onvoldoende van de jury. De cafetaria moest het doen met het eindcijfer vijf en eindigde landelijk op plaats 103.

Deze editie werd Cafetaria De Boemerang aan de Vaart NZ bezocht. De cafetaria kwam landelijk als 146ste uit de bus en kreeg van het ‘panel’ het cijfer 4,5 met als oordeel: “Het personeel weet niets te vertellen over de producten die het verkoopt. De friet is erg lang gebakken en smaakt alsof je op een stuk karton knaagt. Droog. Niet doorheen te komen”, aldus het AD. Ook moeten klanten van De Boemerang lang wachten op een patatje. De Asser snackbar staat op de vijfde plaats van zaken met de langste frituurtijd van 6.20 minuten.

Beste friet van Drenthe

Cafetaria de (H)eerlijke burger uit Meppel is de beste cafetaria in de test van het AD. De Meppelse zaak krijgt een 9 van de jury “Op trektocht door Nederland ontdek je soms plotseling een pareltje en dit is daar een voorbeeld van. Leuke zaak, aardige en deskundige bediening en natuurlijk heel erg goede friet”.

Oordeel AD Friettest

De test van het AD is evenals de Oliebollentest en Haringtest van het Algemeen Dagblad in opspraak. Eigenaren van bijvoorbeeld cafetaria’s zijn niet blij met het ongevraagde bezoek van het ‘testpanel’.  Het motto ‘smaken verschillen’ is voor alle testen van kracht. Evenals dat er sprake kan zijn van een moment opname. Volgens het AD zijn alle zaken minstens twee keer bezocht door de testgroepen. De lijst met snackbars die een bezoekje krijgen is mede tot stand gekomen door tips van lezers.

Veel ondernemers en klanten van zaken die vermeld staan in de AD Friettest 2016 zijn het absoluut niet eens met het oordeel van de jury. “Ik heb nooit gevraagd mee te mogen doen aan uw zogenaamde Friettest. Schijnbaar is het in uw belang om hardwerkende ondernemers onderuit te halen en onze friet als onvoldoende te beoordelen. Gelukkig komen bij ons elke dag enkele honderden klanten, die onze friet wel kunnen waarderen. Voor ons het bewijs dat u er met uw test volledig naast zit”, zo laat een cafetaria uit Gorinchem weten aan de krant.

Klanten tevreden over De Boemerang

Klanten van Cafetaria De Boemerang in Assen geven de zaak gemiddeld 4,6 sterren (van de vijf). “Lekker eten. Mooi en schoon”, “De patatjes zijn heerlijk”, aldus een paar recensies op Google.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen