Asser coureur Dion Otten direct snel tijdens eerste testen in Spanje

DELEN
Fotocredits: Racepixx.de, aangeleverde foto Dion #66 Otten Racing

Assen – Afgelopen week reisde de 14-jarige Assenaar met de overige KNMV wegrace selectie af naar Spanje voor de eerste officiele trainingen van het seizoen. Onder leiding van bondscoach Barry Veneman werd er onder nagenoeg perfecte omstandigheden intensief getraind op de circuits van Valencia en Cartagena.

Het was voor de talentvolle Assenaar de eerste kennismaking met zijn nieuwe Moto3 machine waarmee hij dit seizoen in het NEC Moto3 kampioenschap zal uitkomen op de diverse Europese circuits.

De eerste testdag op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia verliep zeer voorspoedig. Dion maakte ruim 70 ronden onder de Spaanse zon waarbij de motor direct goed aanvoelde. Daardoor konden zijn coach en monteurs de drie overige dagen op het circuit van Cartagena al snel aan de juiste afstelling en setting van de motor werken. Dit resulteerde dan ook in meer dan verdienstelijke rondetijden voor de jonge debutant.

Fotocredits: Racepixx.de, aangeleverde foto Dion #66 Otten Racing

Volgende training is 1 april op het TT Circuit van Assen, waarna Dion van 8 t/m 11 april te vinden is op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italie. Eerste wedstrijd wordt verreden tijdens de World Superbikes van 28 t/m 30 april wederom op het TT Circuit van Assen.

Kijk ook op www.dionotten.nl voor meer informatie. Ook kunt u Dion volgen op Facebook pagina Dion #66 Otten Racing.

Tekst: Dion #66 Otten Racing
Foto’s: aangeleverd door Dion #66 Otten Racing, fotocredits Racepixx.de

Meer over Dion Otten:
Otten Infra Wapse nieuwe hoofdsponsor
Dion: “Ik wil een hele bekende coureur worden”