Asser duo Door Het Oog Van De Naald

DELEN

Vanavond zetten ‘verborgen vakmannen en vrouwen’ hun eerste stappen vóór de televisiecamera’s. Onder toeziend oog van de vakjury, bestaande uit couture specialiste Nelleke Rimmelzwaan en fashion en lifestyle deskundige Maik de Boer, zetten de naaivirtuozen hun naaimachine én -vaardigheden in de spotlights bij het nieuwe RTL4 programma ‘Door Het Oog Van De Naald’.

Elke woensdag strijden tien duo’s in de Meelfabriek in Leiden tegen elkaar aan de hand van verschillende opdrachten. Uiteindelijk draait het om de vraag wie de opdracht wint, wie er belangrijke steekjes heeft laten vallen en wie kruipt er door het oog van de naald?

Het koppel dat de vakjury niet weet te overtuigen, moet het veld ruimen. Er is immers alleen plek in de finale voor de drie allerbeste naaisetjes. Zij krijgen de kans om naar huis te gaan met onder andere dé naaimachine van hun dromen én een jaar lang gratis stoffen.

Onder de deelnemers ook een duo uit Assen. De zussen Anje en Nelly Steenhuis. Zij kregen het naaien met de paplepel ingegoten. De naaimachine had vroeger al een prominente plek op de eettafel. De 61-jarige Anje heeft tegenwoordig een eigen fournituren en naaimachinewinkel en de 55-jarige Nelly naait alles wat los en vast zit voor zichzelf en haar kleinkinderen. “Het was prachtig om aan het programma mee te doen. Wel is het zeer vermoeiend, want voor 45 minuten televisie zijn drie dagen opnames nodig. We hebben wel ontzettend genoten en heel veel gelachen”, laat Nelly onze redactie weten.

Over de uitslag mag en kan de Assense niets vertellen, maar ze willen iedereen wel graag op de hoogte houden omtrent het ‘wel en wee’ van het programma. Dit delen de dames op hun eigen Facebookpagina ‘Anje en Nelly’.

De eerste uitzending is vanavond te zien om 20.30 uur op RTL4. De presentatie van Door Het Oog Van De Naald is in handen van Nicolette van Dam.

Foto: RTL4