Asser Historische Vlootdagen krijgt vervolg

DELEN

ASSEN – Een aantal jaren geleden is de Vaart in Assen tot aan het centrum van de stad weer bevaarbaar gemaakt. Mede door de inzet van de Asser Historische Vereniging is de Kolk, de zwaaikom, weer uitgegraven met de historische breedte van 27 meter en is het blikveld op de historische huizen aan de vaart enorm verbeterd.

De commissie Asser Historische Vlootdagen probeert wederom een aantal historische schepen naar Assen te krijgen voor de Asser Historische Vlootdagen die van 1 december 2015 tot circa 15 februari 2016 zijn gepland.

De schepen die hieraan mee kunnen doen zijn in principe Bruine Vloot en historische schepen met een strijkbare mast. De maximum kruiphoogte is 3,50 meter.

Een programma rondom de vloot tijdens de weken rondom kerstdagen wordt op dit moment uitgewerkt en is mede afhankelijk van voldoende belangstelling vanuit de vloot. Onderdeel van het programma is kennismaking met de historische schepen en we willen graag dat de schippers iets over hun schip vertellen en wat laten zien.

Verder is er een kerstmarkt, filmprojectie, een rondvaart en een kinderprogramma in samenwerking met Theater De Kolk. Ook de horeca is actief betrokken.

Tijdens de periode van de Historische Vlootdagen wordt geen havengeld geheven. Stroomaansluitingen en watertappunt zijn aanwezig.

U kunt zich aanmelden voor 1 oktober 2015 per mail bij Bieneke Drenth.