Asser Historische Vlootdagen met veel activiteit

DELEN
Asser Historische Vlootdagen met veel activiteit

De eerste Asser Historische Vlootdagen zijn het slotakkoord van het jubileumjaar van de Asser Historische Vereniging. Tussen 15 en 29 december liggen enkele historische schepen in het centrum van Assen. Van 18 tot en met 23 december worden hier allerlei activiteiten georganiseerd, variërend van muzikale activiteiten tot stadswandelingen en van een bonbonmaker en viltkunstenaar tot de vertoning van historische films op één van de schepen.

De historische schepen komen maandag 15 december aan in het centrum van Assen. Op donderdag 18 december wordt om 18.00 uur de Kerstmarkt op het Koopmansplein geopend. Rond 19.00 uur verplaatst deze openingshandeling zich naar de Vaart en gaan officieel de eerste Asser Historische Vlootdagen van start.

Op de Kop van de Vaart worden enkele chalets neergezet, waarin diverse activiteiten plaatsvinden. De Asser Historische Vereniging is hier te vinden, maar op zondag ook een bonbonmaker en op de andere dagen een viltkunstenaar. Samen met de historische cineac in het ruim van één van de schepen, muzikale omlijsting en een hapje en een drankje maakt dit de Vlootdagen tot een gezellig feest.

In samenwerking met de gemeente Assen, de provincie Drenthe, de VVV en de ondernemers in de binnenstad is een mooi programma opgesteld. De historische schepen en de omgeving zijn prachtig verlicht. Op donderdag 18 december zijn de chalets geopend tussen 17.00 – 20.00 uur. Op vrijdag 19 december zijn de chalets geopend en zorgt het Scheepskoor Bij Nacht en Ontij voor toepasselijke muziek tussen 16.00 – 20.00 uur.

Zaterdagmiddag 20 december tussen 13.00 – 17.00 uur wordt het festijn ook opgeluisterd door muziek en op zondagmiddag 21 december tussen 15.00 – 17.00 uur zijn naast muziek ook de Christmas Carols, neergezet door Advendo in Dickens-tenue, te bewonderen. Op maandagmiddag 22 december zijn de chalets geopend tussen 15.00 – 18.00 uur en is er aansluitend een captains dinner voor genodigden.

De afsluiting van het festijn is op dinsdag 23 december tussen 16.00 – 21.00 uur met een Glühwein-party, waar Duo Humoresque voor de muzikale noot zorgt. Tijdens deze Vlootdagen – van 19 tot en met 22 december – verzorgen stadsgidsen van de vereniging vanaf 16.30 uur een wandeling langs de Vaart, die ongeveer een half uur tot drie kwartier duurt.

Na de Kerstdagen vertrekken de schepen.