Asser ijshockeysupporters plaatsen eerste steen

DELEN
Asser ijshockeysupporters plaatsen eerste steen

ASSEN – Leden van de ijshockey supporterswerkgroep Assen Rams Forever hebben symbolisch de eerste steen geplaatst voor de bouw van de nieuwe ijsbaan in Assen. Het ijscomplex “Eco Ice Assen” is wat de supportersgroep betreft de gedoodverfde opvolger van de voormalige kunstijsbaan Drenthe inclusief “Trianthahal”, de oude ijshockeybaan.

Gehuld in historische shirts van het legendarische Aquathermteam dat destijds in de eredivisie uitkwam werd symbolisch de tien kilo zware bronzen plaquette geplaatst op de plek waar het nieuwe ijscomplex gepland is. Na de ombouw van de Trianthahal tot De Bonte Wever verdween de officiële “eerste steen” voor jaren uit het zicht tot die in 2014 weer opdook en werd aangekocht door de supporterswerkgroep Assen Rams Forever. Deze originele bronzen plaquette van de voormalige Trianthahal heeft als tekst: “Eerste paal geslagen door Derk Berger, wethouder van Assen 22-2-73”.

Samen met een fraaie foto van de voormalige Trianthahal verdient deze bronzen plaquette een mooie plaats in het nieuwe ijscomplex als blijvende herinnering aan de geboorte van de Asser ijshockeygeschiedenis in 1973. Wij hopen van harte dat deze geschiedenis in de nieuwe hal tot in lengte van jaren mag worden voortgezet.