Asser initiatieven tijdens de Landelijke Opschoondag

DELEN

ASSEN – Meer dan 100.000 Nederlandse vrijwilligers gaan op zaterdag 24 maart tijdens de 16e editie van Landelijke Opschoondag de straat op voor een grote voorjaarsschoonmaak. 

Onder het mom van ‘één buurt, één missie’ steekt iedereen die geniet van schoon de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije omgeving.

Zwerfafval opruimen

Afval dat op straat belandt, wandelt niet zelf naar de afvalbak. Het zwerft rond, door onze buurten en parken, over onze sportvelden en stranden. Supporters van Schoon ben je als je zorgt dat jouw afval netjes in de afvalbak belandt. En als je af en toe een extra stap zet voor het zwerfafval van anderen. Inmiddels zijn er al héél veel Supporters van Schoon in Nederland.

In de gemeente Assen zijn vijf initiatieven aangemeld bij ‘Supporters van Schoon’ de grote motor achter de Landelijke Opschoondag. De wijk Kloosterveen zal in twee tijdsvakken worden ontdaan van zwerfaval. Ruim 20 deelnemers starten vanaf de kerk aan de Boomgaard om de strijd aan te gaan tegen het afval. Rondom de Minervaflat in het centrum van Assen gaan ook vijf personen aan de slag om zwerfafval te verwijderen en medewerkers van Mcdonalds in Assen én bedrijven op het omliggende bedrijventerrein zullen beide bedrijventerreinen zaterdag gaan ontdoen van zwerfvuil.

Laat je zien

Op social media laten zien dat jíj je inzet tijdens de Landelijke Opschoondag 2018! Plaats een berichtje met foto op o.a. Twitter, Facebook of Instagram met hashtag #LOD2018.