Asser ‘journalist’ wederom de cel in

DELEN

ASSEN – Een 52-jarige Assenaar is maandag door de rechter in Assen veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. De man probeerde vorig jaar een politieagent een kopstoot te geven, de rechter beoordeelde dit als een poging tot zware mishandeling.

Assenaar Henk S. die als ‘journalist’ door het leven gaat en bekendheid verwierf met nieuwssites als 112Drenthe, was in mei vorig jaar op weg naar een brand in de Asser binnenstad. Hier wilde hij foto’s maken voor de lokale nieuwssite ‘Assenstad’. Een agent sommeerde de man achter het afzetlint te blijven, de agent duwde hem weg. Hierop reageerde de man door met zijn hoofd richting de agent te bewegen.

Riante strafblad

De Assenaar is in zijn ‘journalistieke’ loopbaan vaker met justitie in aanraking geweest, hij heeft een strafblad opgebouwd van elf pagina’s.  De afgelopen jaren had hij regelmatig aanvaringen met politieagenten en omstanders als hij voor zijn website foto’s of filmpjes ging maken bij branden of ongevallen.

Vorig jaar juni werd de man nog veroordeeld tot drie maanden cel wegens bedreiging, mishandeling en smaad. Omdat de Assenaar destijds nog in een proeftijd zat toen hij de misdrijven pleegde, kreeg hij ook twee eerder opgelegde voorwaardelijke straffen erbij t.w. twee maanden cel- en 35 uur werkstraf. In deze zaak is de man in hoger beroep gegaan en dit loopt nog bij het hof in Leeuwarden. Maandag ging hij na afloop van de rechtszaak opnieuw in beroep.