Asser Kandidaat Statenleden worden striphelden

DELEN

ASSEN – De afgelopen week verschenen drie strips waarmee Asser kandidaten aandacht trekken voor de Provinciale Verkiezingen.

Assenaren Ralph du Long en Michel Berends, die respectievelijk nummer 8 en nummer 9 staan, worden neergezet als campagnehelden die elkaar af en toe proberen pootje te lichten. Het is een dikke knipoog naar de samenstelling van de kandidatenlijst, die niet overal goed werd ontvangen. Berends en Du Long hebben er vrede mee.

‘Voor ons is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van stemrecht. Natuurlijk hopen we dat de stemmen onze kant opgaan. Maar voor alles hopen we op een hoge opkomst. Met deze strip willen we de aandacht trekken’, aldus de geboren en getogen Assenaar Ralph du Long. Ralph is in het dagelijks leven mensenrechtenconsultant en organiseerde

“ Drenthe is een prachtige provincie. En ik zie dat we nog veel meer kunnen bereiken als we meer verbinding zoeken ” Michel Berends

afgelopen de grote mensenrechtenmanifestatie ‘Europa’s rafelende randen’ in Assen.  Centraal daarin stond het thema vrijheid en  hoe een aantal jonge vrouwen uit de randen van Europa zich daarvoor inzetten, waaronder uit Rusland.

‘Ik weet dat democrate altijd beter kan, ook in Nederland. Maar ik koester wat we hier hebben bereikt.  Ik was voor mijn werk in Moskou toen Nemtsov werd neergeschoten. Russische vrienden en mensenrechtenactivisten vroegen me mee te lopen in de herdenkingsmars. Het was indrukwekkend, zeker als je bedenkt wat de risico’s zijn voor hen zijn. Iedere keer als ik terugkom van zo’n reis bedenk ik me hoe groot de waarde is van democratie en vrije verkiezingen.’

Michel Berends is zittend Statenlid. Hij heeft zich voor allerlei onderwerpen ingezet, waaronder de strijd tegen laaggeletterdheid en de snel internet in Drenthe. “De Staten zijn een belangrijk onderdeel van ons democratisch systeem. Drenthe is een prachtige provincie. En ik zie dat we nog veel meer kunnen bereiken als we meer verbinding zoeken. Tussen overheid, onderwijs, onderzoek en ondernemers. Daar wil ik me voor inzetten.’