Asser motorcoureur haastig opzoek naar sponsoren

DELEN

ASSEN – Dit weekend vindt op het TT Circuit van Assen de eerste motorraces plaats van het seizoen. Tijdens deze ‘Open Wegraces’ verschijnt ook de 27-jarige motorcoureur Samuel van Rijswoud aan de start. De Assenaar komt uit in de NK SuperCup 600 klasse. Een overvolle klasse, want zaterdagmiddag stonden 31 coureurs aan de start voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Van Rijswoud mocht zaterdagmiddag vertrekken vanaf de 8ste startrij op de ‘grid’ van het Drentse Circuit. De Assenaar reed progressief, maar wist zich niet verder naar voren te wringen in het drukke rijdersveld. De wedstrijd over 10 ronden wist hij af te sluiten met plaats 24. De 23-jarige Rob Hartog uit Abbekerk, neef van oud-Grand Prix coureur en TT winnaar Wil Hartog, won de wedstrijd.

Gemengde gevoelens

Van Rijswoud blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste race: ,,Ik had gehoopt op een top 10

“ Ik hoop dat er ondernemers zijn in Assen en regio die mij willen steunen zodat ik verder kan gaan dit seizoen. Als is het maar een kleine bijdrage, ik ben er heel erg blij mee” Samuel van Rijswoud

resultaat, helaas heeft dit niet zo mogen zijn. Een beter resultaat zat er dit keer ook niet in. Het ligt niet aan mij of aan de machine, maar het ontbreekt mij gewoon aan materiaal”, aldus de Yamaha coureur, die alle spreekwoordelijke zeilen bij moet zetten om nog te kunnen racen. Vorig jaar liet hij al weten dat het vinden van sponsoren een moeilijk opdracht bleek te zijn. Van Rijswoud kreeg vorig jaar oktober, tijdens Acceleration, een ‘helpende hand’ geboden door een plaatselijk ondernemer die hem verder zou helpen dit seizoen. De begroting die geraamd was op ruim € 18.000,- daarvan werd niet één euro verzilvert. ,,Ja teleurstellend, ik had er in mijn achterhoofd wel op gerekend. Ik kon deze eerste race van het seizoen meerijden, maar of dit vervolg krijgt is afwachten. Een race weekend kost toch gauw enkele honderden euro’s en dat kan ik privé niet meer opbrengen. Ik ben dus afhankelijk van sponsoren. Ik reed de trainingen en de wedstrijd op tweedehands gekochte banden en dat is ook niet bevorderlijk voor een goed eind resultaat”.

Steun van Asser ondernemers

Van Rijswoud hoop dat de trend, die Asser ondernemers hebben ingezet met de steun aan het TT Festival, ook de plaatselijke coureurs bereikt. ,,Het TT Festival wordt door steeds meer plaatselijke bedrijven ondersteunt. Ik kan het hele Nederlands kampioenschap rijden en de grote ‘publiekswedstrijden’ tijdens de Gamma Racing Day en Britisch Superbike. Ik hoop dat er ondernemers zijn in Assen en regio die mij willen steunen zodat ik verder kan gaan dit seizoen. Als is het maar een kleine bijdrage, ik ben er heel erg blij mee”, aldus de Asser coureur.

Heeft u interesse om Samuel te sponsoren? Neem dan contact op met VR-Racing via email of bel met 06-15249480.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie.nl