Asser motorcoureur Thorben Scheper hoopt prijs te pakken

DELEN

ASSEN – De weekend zijn ruim 90 coureurs in actie te zien op de Junior Track van het TT Circuit in Assen. Diverse klassen zoals scooters, brommers en motoren gaan onderling de strijd aan om het Nederlands Kampioenschap. De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW dat op zondag 29 maart van start gaat.

Het aantal rijders uit Assen is goed vertegenwoordigd. In de Sportklasse rijdt Olando Heijkoop. Het Molenaar NSF 100 Championship heeft Dion Otten in de gelederen en in de Yamaha R125 Cup rijden Assenaren Jaro Hoekstra en Thorben Scheper.

Progressie voor Thorben Scheper

Assenaar Thorben Scheper rijd al vanaf z’n zevende jaar motor. Begonnen in de minibike klasse, waar hij in 2013 derde werd in het Nederlands Kampioenschap. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de Yamaha R125 Cup: ,,Ik ben twee jaar geleden onderaan begonnen en klom van plaats 20 naar 19, 18 enzovoort om later in het seizoen te eindigen tegen de top 10”, aldus Thorben. De Assenaar maakt progressie en heeft de zaterdag benut om alvast snelle rondjes te draaien op zijn machine. Zondag de wedstrijd: ,,Ik hoop dat ik goed voorin mee kan draaien en uiteindelijk een prijs kan pakken”. Grootste wens van de jeugdige motorcoureur is om ooit een zetel te hebben in de MotoGP.

De wedstrijden op de TT Junior Track zijn zondag voor het publiek gratis toegankelijk. De TT Junior Track is gelegen naast het grote TT Circuit aan De Haar in Assen.