Asser ondernemers slaan handen ineen hulp Syrische vluchtelingen

DELEN

ASSEN – Naar aanleiding van het Facebook initiatief van ‘Because we Carry’, waarin ze mensen oproepen een draagdoek of zak te doneren aan Syrische vluchtelingen, hebben drie ondernemingen uit Assen de handen ineen geslagen om een bijdrage te leveren aan dit prachtige initiatief.

Boxkledenenzo, All for baby en Shop 14 vervaardigen draagzakken, zogeheten mei tai’s , welke aan ‘Because we Carry’ worden gedoneerd. Een draagzak of draagdoek is in aanschaf vrij prijzig, vanaf circa € 50,-. De vraag om deze te doneren aan de vluchtelingen is een prachtig initiatief, maar niet iedereen is in het bezit van een draagdoek, of wil zijn eigen drager weg geven. Daar is dus nu een oplossing voor bedacht!

Hoe kunt u helpen?

Voor slechts een bijdrage van € 12,50 maken wij een mei tai, welke wordt gedoneerd aan Because we Carry. Boxkledenenzo (eigenaresse Silvia van der Meeren) is bekend met het maken van deze Mei tai : een ergonomische draagzak. Normaliter verkoopt ze deze vanaf € 45,-. Echter door de gulle bijdrage van Shop14.nl, eigenaarsduo Jeffrey Norg en Gonnie van Veen, welke flinke korting geven op materialen kunnen de kosten zo laag gehouden kunnen worden. Ook doneren ze 2 mei tai’s.

Hielke en Marije Valkenburg, eigenaren van All for Baby en Junto Media, doneerden al 5 mei tai’s en en verzorgen de sponsoring en communicatie. Aanstaande woensdagavond wordt er bij Shop14 een speciale avond georganiseerd, waarbij meerdere naaisters aan de slag gaan voor dit goede doel. De teller staat namelijk op 21 gedoneerde mei tai’s. Naast particulieren melden ook steeds meer lokale ondernemingen zich aan om een bijdrage te doen. Alle gemaakte mei tai’s worden voor 18 september in 1x opgestuurd naar Because we carry. Zij zorgen dat deze dragers terecht komen bij de vluchtelingen op Lesbos.

Oproep aan de lezers

Wilt u ook een mei tai doneren? Geweldig! Aanmelden kan nog tot 13 september! Neem dan contact op met Marije Valkenburg via info@allforbaby.nl. Vervolgens ontvangt u een donatieformulier en een betalingskenmerk. Heeft u nog een gebruikte drager liggen en wilt u deze doneren? Ook dit is mogelijk! De gemaakte mei tai’s zullen worden gepubliceerd op de facebookpagina van Boxkledenenzo met hierbij de naam van de persoon of het bedrijf welke gedoneerd heeft. Zo kan iedereen zijn of haar gulle gift terug zien.

Because we Carry verzorgt het transport naar de vluchtelingen in Lesbos en er zal een draagconsulente meegaan, om de vluchtelingen te leren hoe zij de draagzak of doek juist kunnen gebruiken.