Asser Praat over krakers, Sinterklaas en oeroude foto’s

DELEN

Assen – Kars Klok en Bernd Otter staan op zondag 25 november in Theater DNK voor een nieuwe editie van de talkshow ‘Asser Praat’. Deze middag zijn onder andere Hein Moes en Martin Hiemink te gast om te vertellen over krakers, Sinterklaas en oeroude foto’s. Met muzikale omlijsting door Van Luie Kees.

Tijdens deze editie vertelt Hein Moes over de Kanaalstraat en het Kanaal, die beiden ruim baan moesten geven voor een rondweg. Moes was hier destijds op tegen. Foto’s uit deze tijd vergen verbeeldingskracht, want de sloop ging toch door. Tevens geeft Assen-kenner Martin Hiemink een exclusieve preview van het boek ‘Assen gephotographeerd’, dat is binnenkort verkrijgbaar zal zijn bij uitgeverij Van Gorcum. Ook laat hij een aantal oeroude foto’s zien die het boek net niet hebben gehaald. Daarnaast wordt een compilatie van Sinterklaasintochten van de afgelopen decennia getoond mét commentaar van oud-Sinterklaas meneer Van Willigen.

Vaste prik van ‘Asser Praat’ zijn de miniquiz, de positief kritische noot van Bert Naarding – met deze keer een ode aan journalist Jan Hof – én de gemoedelijke sfeer. Want meepraten mag. Uiteraard verzorgen Kars Klok en Bernd Otter weer de presentatie.

Praktische Informatie
Datum: zondag 25 november 2018
Aanvang: 14:30
Entreeprijs: €7,50
Tickets: www.dnk.nl