Asser raadsleden lezen voor tijdens voorleesontbijt Vredeveldschool

DELEN

Vanmorgen was de start van de Nationale Voorleesdagen die van 21 januari tot en met 31 januari wordt gehouden. Alle groepen van de Vredeveldschool uit Assen werden woensdagmorgen voorgelezen door een gemeenteraadslid, waaronder Teun-Jan Kootstra (D66) en Egbert Prent (OpAssen).

De kinderen mochten voor deze feestelijke start van de dag in pyjama op school komen en hun ontbijt nuttigen, want de start van de Voorleesdagen in omgedoopt tot ‘Het Nationaal Voorleesontbijt’. ,,Behalve dat voorlezen een ‘feest’ is, is het belangrijk voor de ontwikkeling van het kind”, aldus Marian van der Werf-Willems van de Vredeveldschool.

Nationaal Voorleesontbijt

In heel Nederland werd vandaag voorgelezen. Dit jaar las Prinses Laurentien wederom voor. Daarnaast is er extra aandacht voor vaders. Vaders lezen doorgaans een stuk minder voor dan moeders. Diverse vaders lazen voor om het goede voorbeeld te geven. Bekende voorlezers tijdens Het Nationale Voorleesontbijt:

Eric Corton, Beau van Erven Dorens, Bastiaan Ragas, Jeffrey Spalburg, Bram van der Vlugt, Ronald Giphart, Leo Blokhuis, Staatssecretaris Van Rijn, Minister Blok en Staatssecretaris Dekker.