Asser Roeiclub zamelt geld in voor KiKaRow Rondje NL

DELEN

Assen – De Asser Roeiclub (ARC) zet zich dit jaar in voor KiKaRow Rondje NL, een initiatief om geld in te zamelen voor de “LATER” studie: een onderzoek naar de gevolgen van de behandeling van kanker bij kinderen.

Benefietdiner
De ARC is al vanaf half september 2018 met allerlei acties bezig met als voorlopig hoogtepunt het benefietdiner van 2 februari jl. Het culinaire hoogstandje, een 6 gangendiner, kwam tot stand door twee hobbykoks van de club met hun crew terwijl de juniorleden de bediening voor hun rekening namen. Het was een gezellige, sfeervolle avond welke maar liefst ruim € 950 heeft opgebracht voor het goede doel.

KiKaRow
In het weekend van 8 en 9 juni is Assen de pleisterplaats voor KiKaRow. De Asser Roeiclub zal de boot feestelijk inhalen in het centrum van de stad en we hopen hen dan een mooi bedrag mee te geven wanneer zij hun Rondje NL verder vervolgen richting Groningen.

Over de KiKaRow
Met KiKaRoW Rondje NL gaan we samen met alle Nederlandse roeiverenigingen € 500.000,– bijeen brengen voor de LATER-studie in het Prinses Màxima Centrum, het nationale kinder-oncologisch centrum in Utrecht. Hier is alle kennis en kunde op het gebied van research naar en behandeling van kinderkanker onder één dak is gebracht. Doel is het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen van 75%-80% tot 95% en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren. Nazorg is in dit verband een belangrijk onderdeel. Hier is binnen het Prinses Máxima Centrum een apart item van gemaakt in de vorm van een aparte LATER-poli.

Om € 500.000,– bijeen te brengen roeit roeiend Nederland in het voorjaar/zomer van 2019 het KiKaRoW Rondje NL. 1.400 kilometer door Nederland. De start zal plaatsvinden bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar roeien we in veertien weekenden van roeivereniging naar roeivereniging. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie/vrienden, de buddy’s.

Website: KiKaRow