Asser scholieren in de ban van Olympic Moves

DELEN

ASSEN – Ruim 2000 sportende scholieren uit het voortgezet onderwijs in Assen (en omstreken) zijn in de ban van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Op donderdag 16 april is Assen hét strijdtoneel van een van de 10 landelijk verspreide regionale finales van Olympic Moves.

Het ultieme doel: een plek afdwingen voor de grote nationale finale, The School Final, op 5 juni in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Assen ‘gastheer’ regiofinales Olympic Moves

Assen is voor de derde keer gastheer van een van de regionale finales van Olympic Moves, de schoolsportcompetitie waar landelijk zo’n 150.000 scholieren in een vijftiental disciplines aan meedoen. Sinds twee jaar zijn er in tien steden in Nederland groots opgezette regionale finales in de aanloop. Dit jaar strijden wederom 2000 leerlingen van 20 scholen uit de regio Assen en omstreken tegen elkaar in 6 verschillende sporten; veldvoetbal, hockey, volleybal, veldloop, streetball en streetdance.

De dag zal begint met een openingswoord van wethouder Smit bij de Stadsbroekhal en enkele optredens, waaronder freestyle voetballer Tom Vegter samen met een dancecrew. Na de opening vertrekken de deelnemers naar de verschillende locaties om daar te strijden voor het regionale kampioenschap en een plek in The School Final: voetbal jongens op de velden van ACV (Kortbossen 1), veldloop in het Asserbos (Stadsbroek 11), streetdance in de Stadsbroekhal (Kortbossen 3), volleybal in Sporthal De Timp (Thorbeckelaan 2), streetball in Sporthal De Spreng (Vredeveldseweg 57), hockey op het complex van HVA (Mien Ruysweg 3) en voetbal meisjes op de velden van FC Assen (Maria Montessoriweg 5).

Programma

08.45 – 9.15 uur: centrale opening op het podium bij het Wielerhome (Stadsbroek 11, Assen) door wethouder Smit

10.00 uur aanvang wedstrijden op locatie

14:00 – 16.30 uur: prijsuitreiking op locatie (informatie bij Rick Horst van Assen Beweegt)

Organisatie

De organisatie is in handen van Assen Beweegt, studenten van de Hanze Instituut voor Sportstudies te Groningen, Alfa-college, Drenthe College, Malu Dance Company en de sportverenigingen die hun accommodatie ter beschikking stellen

Olympic Moves

Olympic Moves is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs. Jongeren dagen elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uit, om het nationale kampioenschap voor scholen. Amsterdam is Hosting City van Olympic Moves The School Final en ontvangt de finalisten in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Via selectieprocedures op middelbare scholen en de regionale kampioenschappen, nemen circa 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen deel. Dit is bijna de helft van alle scholen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rick Horst, projectleider Olympic Moves van Assen Beweegt 06-21815859